Recenzia na Video-p11.buzz – seriózny zárobok alebo podvod?

15.07.2023 19:48

Webstránka video-p11.buzz je podvod. Internetom sa šíri nový podvod, ktorý láka na ľahký a bezprácny zárobok. Reč je o webstránke https://video-p11.buzz (pravdepodobne existujú aj ďalšie webstránky). Pár ľudí mi to ponúkalo. Doteraz som tomu nevenoval nejakú pozornosť. Keďže sa ale množí spam v mojej emailovej schránke, rozhodol som sa spraviť krátku recenziu a pozrieť sa na tento projekt trochu bližšie. V tomto článku vám vysvetlím, prečo nielenže nič nezarobíte, ale navyše riskujete, že vám vybielia účet.

 

O čom má byť tento web?

Majiteľ portálu ponúka možnosť zarábať peniaze iba sledovaním propagačných videí. Za jednu minútu sledovania máte údajne možnosť získať až 0,55 eur. Za hodinu „práce“ to má byť cca 30 eur a za mesiac až 2700 eur.

Firma dokonca ponúka cca 10 eur za registráciu a ďalšie peniaze za odporúčanie ďalším ľuďom. Výplata má prebiehať na bankový účet, PayPal, Bitcoin, a to len čo nazbierate sumu 200 eur. To by ste mali dosiahnuť za necelých 7 hodín sledovania videí (sľubujú 30 eur za hodinu).

Poďme si povedať pár dôvodov, pre ktoré by ste sa radšej nemali do tohto projektu registrovať.

 

Úvodná stránka bez kontaktných údajov.

 

Žiadne informácie o stránke ani firme

Na stránke nenájdete absolútne žiadne kontaktné údaje, ochranu osobných údajov a dokonca ani názov firmy. Ak si zadáte stránku do Whois domain, zistíte akurát to, že web bol založený 23. 05. 2023 (na webe majú uvedený rok 2007), opäť žiadne informácie o firme.

Prvý výstražný signál dostanete už pri snahe otvoriť si ich webstránku. Dostanete upozornenie od antivírusovej spoločnosti ESET (neviem, či upozorňujú aj iné antivírusové spoločnosti), že na danej stránke sa nachádza potenciálne škodlivý obsah.

 

Komentáre a platby na stránke sú falošné

Ak sa na ich stránku predsa len dostanete, určite neunikne vašej pozornosti okrem „propagačných videí“ aj vyskakovacie okienko, že bol práve niekto vyplatený. Dal som si tu námahu a chvíľku som tie vyskakovacie okná sledoval. Zvláštne je, že vyskakujú vždy presne každých 33-34 sekúnd. Ako keby to bol nejaký automat s fiktívnymi menami a platbami (samozrejme, aj je). Ešte čudnejšie je, že behom pol hodiny bol vyplatený používateľ (samozrejme, bot) Layi King niekoľkokrát. Prvýkrát dostal okolo 1 500 eur, o 15 minút ďalších 1 900 eur a o ďalších 15 minút 2 200 eur. Zdá sa, že ten „človek“ zarobil za hodinu viac peňazí, než riaditeľ nejakej veľkej firmy za mesiac práce.

 

Falošné užívateľské recenzie.

 

Najčudnejšie sú ale používateľské recenzie. Tie sú výlučne pozitívne, žiadna negatívna odozva. Recenziu tam môžete pridať aj vy, ale nezobrazí sa. A to som pridal negatívny aj pozitívny komentár. Pravdepodobne taktiež nejaký bot systém na generovanie fiktívnych komentárov. Asi najviac ma na tých používateľských recenziách zaujalo, že sú takmer všetky v českom jazyku. Na to, že sú tam registrovaní údajne ľudia z celého sveta, súdiac podľa posledných platieb, pozri obrázok nižšie, je zvláštne, že tam nie sú komentáre aj z inej krajiny (OK, je tam jeden v angličtine).

 

Posledný vyplatený ľudia. Nie je medzi nimi žiadny Slovák či Čech.

 

Zárobok 2 700 eur mesačne iba za sledovanie videí? Nonsens.

V reklame pracujem už niečo vyše 5 rokov. Poznám, aké ceny sa tu pohybujú, a viem aj to, že žiadna normálna inzertná spoločnosť nedá 0,55 eur za zobrazenie takejto reklamy. Prečo? Lebo ide o podivnú webstránku s otrasným dizajnom (aj školák by vytvoril krajšiu stránku) bez firemných kontaktov a informácií.

Ja ako inzerujúca firma by som mal istotne podozrenie, že na stránke sú boti a nie reálni ľudia, ktorí by si pozreli moje propagačné video.

Mimochodom, ak si pozorne prezriete tie ich propagačné videá, zistíte, že sú to náhodné videá z YouTube, za ktoré portálu video-p11.buzz určite nikto neplatí. Odkiaľ berú potom peniaze na vaše vyplatenie? Odnikiaľ, pretože vás ani nevyplatia. Teda, aby som bol presný, portál video-p11.buzz peniaze zarába, ale nie od inzerujúcich firiem. Zarába ich od ľudí, ktorí sa zaregistrujú, aby si niečo zarobili.

 

O čo teda vlastne ide?

To presne vystihuje nižšie uvedený komentár od „používateľky“ HelenaGilmore2000, ktorý môžete nájsť na ich webstránke. Tá píše:

 

HelenaGilmore2000: Jednoduše nejsou slova, jsem v šoku !!! Vydělala 800 dolarů, ale neměla dost doporučení, rozhodla se to koupit na burze. Koupil jsem kód za 12 dolarů, doporučení dorazila okamžitě a po 5 minutách mi přišla zpráva o doplnění mé karty o 800 dolarů. Páni! Chci křičet štěstím, do poslední chvíle jsem nevěřil, že dostanu platby !!! V případě dotazů pište, rád zodpovím všem!

 

Čiže zaregistrujete sa, zhliadnete pár náhodných videí z YouTube, za ktoré vám portál pripíše fiktívne eurá (sú to len čísielka bez hodnoty). Len čo dosiahnete výplatné minimum 200 eur (alebo dolárov), zistíte, že si peniaze nemôžete vybrať, lebo musíte odporučiť tento scam ďalších 40 ľuďom. A čírou náhodou si týchto 40 ľudí môžete nakúpiť od portálu na nejakej fiktívnej burze za 12 dolárov. To znamená, že kreditnou kartou im musíte zaplatiť 12 dolárov, aby ste mali nárok vybrať si od nich 200 dolárov :D. A to nie je to najhoršie. Tí, ktorí im tých 12 dolárov pošlú, riskujú, že im vybielia bankový účet, prípadne kreditnú kartu (predpokladám, že sa tam zadávajú údaje z karty).

 

Za mňa, veľmi amatérsky podvod a udivuje ma, že mi veľa ľudí posiela na môj email pozvánku na registráciu. Nebláznite...

  

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na Video-p11.buzz – seriózny zárobok alebo podvod?

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok