Recenzia na klikačku prokliky.cz + moja osobná skúsenosť

05.05.2020 13:21

Osobná skúsenosť s klikacím portálom Prokliky. Od jedného čitateľa na mojej webovej stránke som dostal pozvánku na zapojenie sa do údajne revolučného reklamného systému prokliky.cz. Má ísť vraj o najlepšiu príležitosť na zárobok v roku 2020. Možnosť vytvoriť si zadné vrátka a pripraviť sa na krízu. Znelo to celkom presvedčivo, tak som sa rozhodol zaregistrovať a zistiť, o čo vlastne ide. V tejto recenzii nájdete moju osobnú skúsenosť s portálom, kde uvádzam, koľko sa mi podarilo zarobiť za mesiac a či je to až taký revolučný systém, ako o sebe píše samotný portál.

 

Čo je to prokliky.cz

Ide o reklamný systém, takzvaný GPT (Get Paid To), presnejšie povedané PTC (Paid To Click), čo v preklade znamená „dostať zaplatené za klikanie”. Majiteľ takéhoto portálu ponúka bežným ľuďom možnosť prilepšiť si do rodinného rozpočtu jednoduchým klikaním na reklamy a inzerujúcim firmám zase lacnú formu získania nových zákazníkov.

 

Neznáma firma so sídlom na Marshallových ostrovoch

Prvá vec, ktorá budí vo mne nedôveru voči tomuto projektu, je to, že ide o neznámu offshore firmu MEDIAPARK LIMITED so sídlom v Tichom oceáne, konkrétne na adrese Ajeltake Island, Majuro, Ajeltake Road, Republika Marshallove ostrovy.

Marshallove ostrovy sú známym a vyhľadávaným daňovým rajom. Z toho usudzujem, že firma nechce platiť štátu daň z príjmu a kto vie, či nemá rovnaké úmysly aj so záujemcami o zárobok/klikačmi...

Google nám pri zadaní MEDIAPARK LIMITED do vyhľadávacieho poľa toho veľa neprezradí.

 

Ako to funguje?

Prokliky.cz láka na ľahko zarobené peniaze bezplatnou registráciou a registračným bonusom v hodnote 50 Kč. Po registrácii a prihlásení sa budú v administratíve vášho účtu zobrazovať reklamné kampane aj s výškou odmeny.

Ja mám hneď prvý deň po prihlásení na účte 6 kampaní, 4 sú ohodnotené sumou 0,25 Kč, jedna sumou 0,50 Kč a tá posledná sumou 1 Kč. Takto si môžem behom minútky zarobiť 2,50 Kč.

 

Úvodná stránka projektu prokliky.cz.

 

Portál prokliky.cz ponúka aj partnerský program, to znamená, že ak do systému privediete svojho kamaráta, známeho, niekoho z rodiny a aj on bude klikať, môžete si za každú takúto osobu zarobiť 2,50 Kč. Celkovo môžete odporučiť až 100 ľudí, takže získať môžete až 250 Kč.

 

Klikať budete mesiace, možno až roky

Prvý deň som mal v administrácii účtu až 6 kampaní, takže som zarobil 2,50 Kč. Ale od registrácie už ubehlo 22 dní a za spomínané obdobie, ak nerátam prvý deň, pribudlo na môj účet sotva 12 kampaní s celkovou odmenou 6,50 Kč. Za necelý mesiac som teda zarobil sotva 9 Kč + bonus za registráciu 50 Kč.

 

Človek nemusí byť ktovieako chytrý, aby už po pár dňoch zistil, že kým sa prekliká k výplatnému minimu, ktoré je nastavené na hodnotu 500 Kč, bude musieť klikať mesiace, možno roky.

 

Revolučný reklamný systém, ktorý vôbec nie je revolučný

Portál o sebe na stránke píše, že ponúka možnosť zarobiť si peniaze – ako pre bežných ľudí, tak aj pre firmy prostredníctvom revolučného reklamného systému. Pravdou však je, že o žiadnu revolúciu nejde, naopak, tieto reklamné systémy fungujú už roky a podľa môjho názoru majú to najlepšie za sebou.

Pre inzerujúce spoločnosti sú oveľa zaujímavejšie a efektívnejšie metódy získania zákazníkov, ako tieto klikačky.

 

 

Má klikačka prokliky.cz aj nejaké pozitíva?

Každý systém má nejaké svoje klady aj zápory, a tak v záujme korektnosti článku by teda bolo vhodné uviesť aj pozitívne stránky.

 

1. Nízke výplatné minimum

Pre mňa jedna z výhod klikacieho portálu prokliky.cz v porovnaní s podobnými systémami je nízke výplatné minimum. Je to v úvodzovkách len 500 Kč, kým iné klikačky, ako napríklad známa a často ospevovaná eRmail.cz, majú často 1 000 Kč a viac. Musíte teda klikať až do 1 000 Kč, aby ste mohli požiadať o výplatu. Pri portáli prokliky.cz je to len 500 Kč.

Aj keď... to, že reklamný systém prokliky.cz má nižšie výplatné minimum, neznamená, že rýchlejšie zarobíte.

Na porovnanie – kým klikačka eRmail má výplatné minimum až 1 000 Kč a za odkliknutie jedného emailu sľubuje 1 až 5 Kč, tak prokliky.cz ponúka možnosť vyplatenia pri sume 500 Kč, ale za odkliknutie reklamného emailu sľubuje iba 0,10 až 0,50 Kč. V konečnom dôsledku budete teda musieť čakať na dosiahnutie výplatného minima u oboch klikačiek približne rovnako dlho.

 

2. Nízka suma za odkliknutie reklamy

Prokliky.cz ponúka svojim klikacím partnerom za odkliknutie reklamy možno až desaťnásobne nižšie odmeny (v administrácii momentálne vidím reklamné emaily za 0,10 až 0,50 Kč) v porovnaní s eRmailom či inými podobnými systémami. A verte mi, je to len dobre. Považujem to za druhu výhodu tejto klikačky, pretože je vyššia pravdepodobnosť, že vám po dosiahnutí výplatného minima aj skutočne vyplatia zarobenú sumu.

 

Vysvetlím to na príklade, aby ste to lepšie pochopili.

 

Klikačka eRmail, ktorá funguje už od roku 2011, ponúka každému novo-registrovanému užívateľovi 100 Kč ako registračný bonus a možnosť zarobiť si za prečítanie jedného reklamného emailu 1 až 5 Kč.

 

Cenník pre inzerentov je nasledovný:

Oslovenie 100 000 emailových adries: 14 000 Kč.

Oslovenie 200 000 emailových adries: 23 000 Kč.

Oslovenie 300 000 emailových adries: 32 000 Kč.

 

Za oslovenie 300 000 emailov dostane klikačka eRmail od inzerujúcej firmy 32 000 Kč, ale časť z tejto sumy musí rozdeliť medzi tých, čo klikajú. Ak dá eRmail za kliknutie na reklamu každému klikačovi minimálnu sumu 1 Kč, znamená to, že portál dlží svojim partnerom 300 000 Kč.

Zisk pre portál činí 32 000 Kč, výdaje portálu 300 000 Kč. Strata takmer 270 000 Kč len za jednu reklamnú kampaň. A to sa do toho ešte nezarátava registračný bonus 100 Kč. Ak ho pripíšu 1 miliónu registrovaných užívateľov, dlží portál týmto partnerom 100 miliónov Kč. 

Ak si myslíte, že túto sumu zarobí od inzerujúcich firiem, tak ste na omyle.

 

Ako to funguje a výhody portálu.

 

Ako vidíte, udržateľnosť takéhoto systému je nemožná (u všetkých systémov je to rovnaké). Keď dosiahne čo i len 10 000 užívateľov výplatné minimum 1 000 Kč, portál nebude mať z čoho vyplácať a systém sa rozpadne. Alebo užívateľov nevyplatí, prípadne im tesne pred výplatným minimom prestane posielať nové emaily. Možnosti ako oklamať ľudí je nespočetne.

 

eRmail a drvivá väčšina podobných klikačiek ponúka svojim klikacím partnerom nereálne vysoké odmeny za odkliknutie reklamy. Takáto forma reklamy už nie je pre inzerujúce firmy zaujímavá, a preto sa cena za klik môže pohybovať v hodnotách 0,05 až 0,5 Kč. Ak vám nejaká klikačka sľubuje za odkliknutie 5 Kč, s vysokou pravdepodobnosťou ide o podvod.

 

V tomto považujem portál prokliky.cz za férový, nebalamutí ľudí a neponúka im príliš nadhodnotené odmeny, čo môže byť pre udržateľnosť samotného systému len a len dobré.

 

Pár slov na záver

Poďme si to teda zhrnúť. Prokliky.cz rozhodne nie je žiadny revolučný reklamný systém na zarábanie peňazí, ako o sebe tvrdí. Takéto systémy fungujú (zväčša len pre majiteľa) už roky a to najlepšie majú už dávno za sebou. Pre inzerujúce firmy sú ďaleko efektívnejšie a zaujímavejšie formy reklamy.

Tieto klikačky sú síce lacnou formou reklamy, takže inzerenti za ňu veľa nezaplatia, no prinesie im len minimálny počet zákazníkov.

Pozitívne na tejto klikačke je to, že oproti konkurencii má relatívne nízke výplatné minimum a neponúka nereálne vysoké odmeny. To môže byť dobré na udržateľnosť systému, resp., aby to fungovalo tak, ako má. To ale automaticky neznamená, že vás po dosiahnutí hranice 500 Kč z tejto klikačky aj vyplatia.

Nedôveru vo mne budí to, že ide o neznámu, schránkovú firmu so sídlom niekde na Marshallových ostrovoch. Firma je, predpokladám, mimo jurisdikcie SR, to znamená, že ak vás v budúcnosti z tejto klikačky nevyplatia alebo budú obchodovať s vašimi osobnými údajmi, tak sa nebudete mať na koho obrátiť.

 

Ja osobne nemôžem potvrdiť, či vyplácajú, alebo nie, pretože som registrovaný len pár týždňov. Za takú chvíľu sa jednoducho nedá dosiahnuť výplatné minimum.

 

Tieto slovenské/české klikačky sú stratou času, odporúčam vám vyhýbať sa podobným systémom. Naopak, vyskúšať môžete GPT stránky, ktoré ponúkajú možnosť privyrobiť si nenáročnými úlohami, ako je hranie hier, písanie recenzií, sledovanie videí, vyplňovanie dotazníkov a pod. Ide o zahraničné klikacie systémy, ktoré majú výborné hodnotenie na internete, a to najdôležitejšie, skutočne vyplácajú!

 

Ak sa zaujímate o reálne spôsoby, ako si zarobiť na internete, potom vás možno bude zaujímať tento článok. Nájdete v ňom niekoľko overených firiem, ktoré ponúkajú reálne zárobky, nie centíky, ktoré vám možno aj tak nevyplatia.

 

Tiež odporúčam prečítajte si článok Vyplňovanie platených dotazníkov a ankiet. V článku nájdete cca 25 prieskumných agentúr, ktoré ponúkajú zárobok len za to, že vyjadríte v anketách svoj názor.

 

Odporúčam prečítať si aj diskusné fórum, možno tam nájdete ďalšie zaujímavé informácie k téme. 

Ak už máte s portálom Prokliky nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. Každý názor si cením.

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať

Diskusná téma: Recenzia na klikačku prokliky.cz + moja osobná skúsenosť

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok