Recenzia na Whitepress.sk – aké možnosti ponúka tento portál?

03.11.2020 13:33

Publikujte PR články a zarábajte peniaze na portále Whitepress. Medzinárodná spoločnosť, ktorá pôsobí vo viac ako desiatich krajinách vrátane Slovenskej republiky a teraz expanduje do ďalších. Príjemné administratívne rozhranie, bleskové výplaty a až 3 možnosti, ako si zarobiť. To je len stručný prehľad výhod, ktoré ponúka PPP portál Whitepress.sk. Portál, ktorý blogerom (majiteľom webov) zarobí pekné peniaze a inzerujúcim firmám zvýši návštevnosť ich projektu, no a, samozrejme, aj tržby. A aké sú ďalšie výhody spolupráce s portálom Whitepress?

 

Čo je Whitepress.sk

Whitepress je trhovisko, ktoré prepája inzerujúce firmy (e-shopy, PR agentúry, médiá) s majiteľmi webových stránok a influencermi.

Tento portál môžeme zaradiť do skupiny PPP (Pay Per Post) reklamných systémov. V prenesenom význame to znamená platbu za reklamný článok.

 

Homepage portálu Whitepress.sk.

 

Sídlo spoločnosti Whitepress, s. r. o. by sme našli v Dolních Marklovicích na Karvinsku, čo je vlastne aj neďaleko „rodného“ Poľska. Podľa obchodného registra bola spoločnosť založená v júni 2019, má za sebou prakticky viac ako rok histórie. Jediným konateľom je Tomasz Marcin Domanský, ďalšou dôležitou osobou je špecialistka content marketingu Jana Michalová.

 

Na Whitepress nájdete zaujímavé informácie nielen o obsahu webových stránok, ale aj tipy a nápady, ktorými sa môžete inšpirovať aj vo svojom biznise do budúcna.

 

Prvýkrát sa objavuje v Poľsku, rýchlo však rastie

Whitepress sa rozrastá nevídaným tempom a okrem poľskej verzie, ktorá tu bola na samom začiatku, už má aj českú, slovenskú alebo maďarskú verziu. Pridáva sa aj bulharská, rumunská a ukrajinská, avšak v dnešnej dobe nesmie chýbať ani tá anglická a nemecká. Keď sa k tomu pridá aj chorvátska alebo holandská verzia, nachádzame sa takmer uprostred Babylonu (celkom 11 jazykových variantov k dispozícii) – ale práve toto je na prospech veci. Čím viac jazykových mutácií, tým väčší počet šancí na úspech na trhu. Alebo snáď nie? Zvlášť ak máte veľmi zaujímavý produkt alebo nápad.

 

Ako funguje Whitepress?

Fungovanie systému je veľmi jednoduché. Inzerujúca firma, ktorá hľadá možnosti zvyšovania návštevnosti a tržieb svojho e-shopu (projektu), zadá dopyt na publikáciu PR článku. Na tento dopyt môže reagovať publisher (majiteľ blogu či online magazínu). Následne sa s inzerentom dohodne na podmienkach a cene a spomínaný článok zverejní na svojom webe.

 

Whitepress je nástroj na distribúciu obsahu.

 

Všetci sú spokojní. Publisher si zarobí vďaka svojmu webu a navyše získa aj kvalitný obsah, inzerent získa za lacný peniaz priestor na propagáciu svojej značky či produktu.

 

S Whitepress si môžu zarobiť až 3 skupiny, patríte do niektorej z nich?

Whitepress má pripravené tri možnosti, vďaka ktorým môžete získať peniaze. Ktoré to sú? Šanca sa ponúka majiteľom blogov, ale aj inzerentom. V neposlednom rade môžu mať pravidelný zárobok aj kvalitní copywriteri (novinári).

 

1. Inzerujúce firmy

Whitepress je v úzkom kontakte so sedemnástimi tisíckami blogerov a majiteľov webových stránok (ktoré majú spolu desiatky miliónov čitateľov mesačne) zo všetkých oblastí – zdravie, auto-moto, bývanie, krása a podobne, takže máte možnosť obrovského výberu. Partnerstvo s webmi, akými sú topky.sk, zoznam.sk, sport.sk alebo aktuality.sk, je nepochybne lákavá. To sú milióny čitateľov a potenciálnych zákazníkov. A za reklamný článok zaplatíte oveľa nižšiu sumu, než keď ich oslovíte priamo.

 

Ako začať?

Otvorte si stránku Whitepress.sk a v hornom rohu kliknite na položku „Pre inzerentov“. Zaregistrujte sa zdarma a vložte do systému svoj reklamný článok. Ak nemáte žiadny, môžete si ho dať napísať trebárs aj u Whitepress, ktorý má k dispozícii až 60 copywriterov a novinárov.

Následne použite vyhľadávač Whitepress, ktorý vám podľa vašich zvolených kritérií vyselektuje všetky magazíny vhodné na spoluprácu.

 

Návod, ako to funguje.

Vyberať si môžete podľa niekoľkých parametrov – najdôležitejšie sú, aby mal magazín pravidelne aktualizovaný obsah, kvalitné parametre SEO a rozumnú cenu za zverejnenie článku (istotne je lepšie zaplatiť 200 eur za zverejnenie článku na autoritatívnom webe ako 20 eur na neznámom webe s nízkou návštevnosťou).

Ak ste si vybrali magazín, v ktorom by ste chceli publikovať svoj PR článok, objednajte si služby blogera a dohodnite sa s ním na detailoch.

 

Whitepress má k dispozícii aj bezplatný sledovací skript, vďaka ktorému môžete sledovať interakcie čitateľov svojho PR článku. Aká je miera preklikávania z článku na váš e-shop/projekt? Koľko z čitateľov vykonalo požadovanú akciu?

 

Aké sú ďalšie výhody spolupráce s Whitepress?

  • možnosť budovať povedomie o vašom produkte alebo značke;

  • vylepšiť si svoju image – kvalitný obsah z dôveryhodných zdrojov posilňuje image vašej značky;

  • zvýšiť návštevnosť a získať nové konverzie;

  • možnosť objednávať články zo všetkých krajín z jedného účtu. Pokiaľ máte viacjazyčný projekt, nemusíte sa registrovať do každej krajiny osobitne, postačí vám len jedna registrácia;

  • zlepšiť SEO a linkbuilding – ak chcete, aby sa váš projekt zobrazoval vo vyhľadávači Google čo najvyššie, musíte budovať autoritu svojho projektu. Najlepší spôsob, ako to dosiahnuť, je nákup KVALITNÝCH spätných odkazov a PR článkov;

  • profesionálny zákaznícky servis a atraktívne ceny.

 

A čo platby? K dispozícii je klasika – PayPal, ale tiež bankový prevod, ktorý bude možno pre niekoho pohodlnejší.

Viac informácií pre inzerentov si môžete prečítať tu.

 

2. Majitelia webových stránok a influenceri

Pokiaľ máte nejaký blog, online magazín, diskusné fórum alebo akúkoľvek webovú stránku, na ktorej je možné umiestňovať reklamné články, zapojte sa. Whitepress vám ponúka možnosť vybudovať si stabilný príjem.

 

Ako začať?

Otvorte si túto stránku a v hornom menu kliknite na položku „Pre vydavateľov“. Po registrácii, ktorá vám zaberie len 5 minút, vložte do systému svoju webovú stránku a uveďte o nej základné informácie – mesačnú návštevnosť, tému magazínu a podobne. Registrácia je bezplatná.

 

Podmienkou spolupráce je, aby váš web mal autorský obsah a minimálne aspoň 500 návštevníkov za mesiac.

 

Najdôležitejšie v tomto procese je správne nastavenie ceny za publikáciu článku. Tá by nemala byť príliš vysoká, ale na druhej strane nemá zmysel si zahltiť blog lacnými PR článkami.

Dôležitými parametrami pri nastavení ceny sú: mesačná návštevnosť, parametre webu SEO (sila spätných odkazov), lukratívnosť odboru (je rozdiel, či máte blog o financiách, alebo o rastlinách), lehota zverejnenia článku (či má byť článok umiestnený natrvalo, alebo na nejaký určitý čas, napr. 12 mesiacov) a ďalšie.

 

Inzerenti si pozrú vašu ponuku a ak ich zaujme, urobia objednávku. K dispozícii je až 3 000 inzerujúcich firiem, takže pravdepodobnosť, že vás niektorá z nich osloví a uzavrie s vami dlhodobú spoluprácu, je vysoká.

Následne sa už len dohodnete na detailoch. Ak budete so všetkým súhlasiť, dodajú vám článok, ktorý zverejníte na svojom webe a máte zarobené.

 

Aké sú podmienky pre publisherov / vydavateľov?

 

Výplata prebieha cez systém PayPal alebo na bankový účet. Faktúru vám Whitepress uhradí do druhého dňa. Výhodou je tiež skutočnosť, že si sami môžete určovať ceny za publikáciu článku.

 

3. Copywriteri a novinári

Pripravených je viac ako 60 copywriterov, ktorí môžu napísať pre majiteľov webov akýkoľvek článok. A nikde nie je napísané, že nehľadajú i ďalších copywriterov. Ak sa živíte písaním rôznych textov, PR článkov či tlačových správ, ozvite sa im.

 

Nevýhody? Samozrejme, aj tie sa nájdu

Pokiaľ účet nebudete využívať aktívne, stane sa jednoducho to, že po uplynutí troch mesiacov vám ho zablokujú. Keď sa neprihlásite do jedného roka, potom vám ho úplne zrušia. Samozrejme, to je už krajný variant, sami si iste overíte, ako a čo presne funguje a buď dáte Whitepressu zelenú, alebo sa rozhodnete ísť trochu inou cestou.

Sú tu tiež určité podmienky, ktoré nemusí splniť každý majiteľ webu. Ukazovateľ organickej návštevnosti podľa SemStorm je minimálne 100. Obsah musí byť autorský, bez systému na výmenu odkazov a skóre obsahové či technické musí byť podľa hodnotenia Whitepress 4, respektíve 2.

Whitepress znamená určitú automatizáciu ponuky a dopytu, takže inzerenti ani nikto ďalší nebude zbytočne strácať čas. Zoznam potenciálnych partnerov podlieha prísnej filtrácii, kvalita je teda zaručená – a dostanete ponuky len z okruhov, ktoré preferujete. Teda napríklad cestovanie, šport, ale aj iné žánre.

Výhodou pre inzerentov i publisherov, ale aj majiteľov skupín na sociálnych sieťach je predovšetkým jednoduchosť systému, znamenajúca výraznú časovú úsporu. Myšlienky a energiu môžete investovať aj inam než do hľadania nových kontaktov, ktoré máte takto prehľadne na jednom mieste – stačí len kliknúť...

 

Na Whitepress nájdete zaujímavé informácie nielen o obsahu webových stránok, ale aj tipy a nápady, ktorými sa dá do budúcna inšpirovať aj vo vašom biznise.

 

Pár slov na záver

Možnosť zarobiť si peniaze, aktuálny obsah, vyššia organická návštevnosť a samozrejme vyššie tržby – presne to môže vášmu webu/e-shopu zabezpečiť Whitepress. Inzerentov určite poteší, že rýchlosť mobilnej verzie je podľa testovania prostredníctvom Google Mobile Test skutočne atraktívna.

 

Nech už teda patríte medzi blogerov a hľadáte možnosti, ako speňažiť svoju webovú stránku, alebo ste firma, ktorá hľadá lepšie formy prezentácie svojho projektu, než je napríklad bannerová (obrázková) reklama, vedzte, že PPP reklamný systém Whitepress vás určite nesklame.

Ak vás tento projekt zaujal, začať môžete tu.

 

Ak ste v tejto recenzii nenašli to, čo ste hľadali, skúste si prečítať tiež diskusné fórum, tam možno nájdete zaujímavé informácie k téme.

Máte nejaké skúsenosti s portálom Whitepress.sk? Ak áno, budem rád, keď sa zapojíte do diskusie. Vážim si každý názor, môže to byť inšpirácia alebo motivácia pre ostatných čitateľov.

 

Ak sa vám tento článok páči (prípadne celý môj web), zdieľajte ho so svojimi priateľmi, určite to ocenia. Pokojne sa pridajte aj do mojich facebookových skupín a budete neustále informovaný o nových príležitostiach. Prvá skupina je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v druhej facebookovej skupine zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na Whitepress.sk – aké možnosti ponúka tento portál?

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok