Recenzia na Tycoon69 – legitímny projekt alebo ďalší pyramídový podvod?

21.08.2019 15:51

Tycoon69 logo a kryptomena BCB4U. Upozornili ste ma na ďalší online program, ktorý ponúka bežným ľuďom možnosť zarobiť peniaze rýchlo a bez práce. Ide o švajčiarsky projekt Tycoon69. Priznám sa, že už len samotný názov webu vo mne budí pocit nedôvery. Táto firma ponúka záujemcom možnosť investovať do rôznych balíčkov, pričom funguje formou MLM. Moje doterajšie skúsenosti hovoria jasne, MLM + investície = zaručený podvod, pokiaľ chcete, tak tzv. Ponziho schéma či pyramída. Je to tak i v prípade Tycoonu? To sa dozviete v tejto recenzii.

 

Čo je to Tycoon69 a MCV-CAP?

Tycoon69 je projekt švajčiarskej spoločnosti Tycoon69 AG, založený v októbri 2018, ktorého cieľom je nájsť drobných investorov a potenciálnych klientov pre pripravovanú banku BCB4U spoločnosti MCV-CAP. Zakladateľmi a majiteľmi Tycoon69 AG sú Dorothea Juve-Koss, Christian Juve a Stefan Hostettler.

Tycoon69 je teda distribútorom produktov zatiaľ neexistujúcej banky BCB4U. Funguje na princípe multi-level marketingu MLM (alebo skôr pyramídovej hry?).

 

MCV-CAP je rakúska spoločnosť, ktorá sídli vo Villachu. Táto firma pracuje na otvorení revolučnej hybridnej banky BCB4U, ktorá bude kombinovať svet fiat peňazí (dolár, euro atď.) a kryptomien (bitcoin, ethereum a podobne). Má ísť v podstate o prvú banku, ktorá vám umožní cez svoj internet banking nakupovať kryptomenu či zlato, prípadne ich meniť za fiat peniaze.

Táto spoločnosť sľubuje svojim partnerom/investorom a potenciálnym klientom mnoho zaujímavých produktov vrátane bezplatného vedenia účtu a platobnej karty zdarma, čo je oproti bežným bankám veľkou výhodou.

 

Na prvý pohľad to vyzerá dobre, ale…

Za pripravovanou bankou spoločnosti MCV-CAP stoja známe osobnosti z bankovníctva, z oblastí HI TECH, internetového bankovníctva a z oblastí kryptomien a blockchainu. Zakladatelia sú verejne známi, sú uvedení na stránkach aj s kontaktmi a dokonca pod menom Tycoon69 organizujú svetové konferencie, eventy, čo pri iných online projektoch nie je samozrejmosťou. Na prvý pohľad teda budia tieto dva projekty dôveru. Keď sa na to však pozriete podrobnejšie, nájdete množstvo nedostatkov. Najväčší problém vidím predovšetkým v projekte Tycoon69.

 

Zakladatelia spoločnosti MCV-CAP a banky BCB4U.

 

Zodpovednými osobami za spoločnosť MCV-CAP sú: Mag. Christian Strasser (CEO), vedúci Ing. Ernst Gaulhofer (CTO), Ing. Thomas Liebert (CFO). Dozorná rada: Egon Putz, Mag. Gerald Schreiner, Manfred Kepold, Gerald Deutschbauer. Poradci: Mag. Eduard Schreiner, Dr. med. Alexander Picker, Mag. Herwig Burgstaller, Mag. Lucas Sobotka, DI Martin Melkowitsch, Gerfried Weissegger, DI Alexander Meyer.

 

Zdroj: MCV-CAP.com

 

Tycoon69 – MLM alebo skôr pyramídová schéma?

Medzi oboma systémami – MLM a pyramídovou schémou – je často veľmi tenká hranica. Najčastejším znakom, ktorým sa tieto dva systémy dajú odlíšiť, je produkt či služba. Predáva Tycoon69 dajaký produkt alebo služby? Aký zisk firma generuje? Z čoho vypláca svojich partnerov?

Tycoon ponúka „produkt“. Je ním investícia do zatiaľ neexistujúcej kryptomeny, ktorá má byť krytá zlatom, ktoré zatiaľ neexistuje. Má byť uložené v banke, ktorá dosiaľ nezískala licenciu, a teda tiež neexistuje. To rozhodne nevyzerá ako dobrá investícia, čo myslíte?

V podstate zatiaľ nič neexistuje. Neexistuje banka, neexistujú bankové produkty, neexistuje licencia a neexistuje ani legálny príjem firiem Tycoon69 a MCV-CAP, teda až na investície zo vstupných balíčkov. Jediným zdrojom príjmu spoločnosti sú investície partnerov, ktorí si zakúpia vstupné balíčky. A z týchto peňazí vypláca členov, ktorí sa do pyramídy zaregistrovali ako prví. Alebo sa mýlim?

 

Nech sa na to dívam akokoľvek, Tycoon69 zatiaľ nevygeneroval ani cent zisku  mimo pyramídovej schém y, ale niektorí členovia na vrchole pyramídy už zarábajú stovky tisíc.

 

Ako je to možné? Jednoducho, ich zárobky pochádzajú zo vstupných investícií ďalších členov/partnerov (čím viac ľudí privedú, tým viac zarobia), čím sme pri definícii pyramídovej hry/pyramídovej schémy.

 

Varovanie regulátorov

Nedávno nemecký regulátor BaFin rakúsky regulátor Fma vydal varovanie, že predstavitelia BCB4U ani Tycoon69 nedisponujú bankovou licenciou a nie sú oprávnení poskytovať bankové a finančné služby nemeckým, resp. rakúskym zákazníkom. Podobné správy môžeme očakávať aj v ďalších krajinách. 

https://www.fma.gv.at/en/information-about-tycoon69-ag-clarification-by-the-fma/.

 

Vyšetrovanie projektu Tycoon69 švajčiarskym finančným dohľadom FINMA.

 

Švajčiarsky dohľad nad finančným trhom FINMA dokonca začal Tycoon69 vyšetrovať. FINMA je vrcholným finančným regulátorom Švajčiarska. Vyšetrovanie bolo zahájené 28. 5. 2019 a za vyšetrovaciu inštitúciu vymenovala FINMA advokátsku kanceláriu Holenstein Rechtsanwälte.

https://www.finma.ch/en/enforcement/enforcement-tools/precautionary-measures/investigating-agents-entered-in-the-commercial-register/tycoon69-ag/.

 

Momentálne na oficiálnej stránke Tycoonu69 nefungujú vklady ani výbery peňazí.

 

Neférové konanie majiteľov Tycoon69

O tom, že ide o nedôveryhodnú spoločnosť, svedčí aj fakt, že majitelia aktívne propagovali zatiaľ neexistujúcu banku a realizovali predajné akcie v Düsseldorfu a Karlsruhe aj v júni 2019, teda po zákaze od švajčiarskeho dohľadu nad finančným trhom – pozri správu vyššie.

 

Nepríliš čistá minulosti zakladateľa Tycoon69

Na stránke BehindMLM Melanie z Nemecka v diskusii  píše, že Stefan Hostettler je v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku známa osoba. A nemyslí to v dobrom. Práve naopak, hovorí o ňom, ako o podvodníkovi MLM, ktorý v minulosti organizoval niekoľko systémov MLM (alebo skôr pyramídových podvodov). Všetky projekty boli založené iba na sľuboch a fabuláciách.

 

Komentár na BehindMLM stránke, v ktorom Melanie z Nemecka píše, že Stefan Hostettler je známy MLM podvodník.

 

Jedným z takýchto projektov bol napríklad x1start.com. Vtedy malo ísť o spoločnosť X1 Business AG so sídlom vo Švajčiarsku. Z obchodného registra bola spoločnosť odstránená 23. mája 2014. Stefan Hostettler mal s projektom veľké plány, chcel vybudovať cashback systém budúcnosti a expandovať ním do všetkých krajín EÚ. Z nejakého dôvodu to zrejme nevyšlo.

Dôkaz: https://www.share-your-photo.com/f1dcffe2c8.

 

Či išlo o férovú MLM spoločnosť, alebo o pyramídový podvod, nechám na vašom prieskume.

 

Nejasnosti ohľadom kryptomeny, ktorá má byť krytá zlatom

Aj pripravovaná banka má trhliny, ktoré sú pravdepodobne dôvodom, prečo sa im nedarí získať bankovú licenciu. V úvode som uviedol, že banka má dodávať Tycoonu69 niekoľko produktov – jedným z nich má byť aj kryptomena (to, čo si kupujete vo vstupných balíčkoch). Ide o kryptomenu BCB4U, ktorá má byť naviazaná na model cashback, tzn., že z každej realizovanej transakcie dostanú klienti/registrovaní partneri v Tycoon69 späť až 85 % peňazí. Takým spôsobom má zarábať banka a tiež klienti Tycoonu69.


 

 

Banka však pripravuje ešte jeden coin, tzv. TIG coin, ktorý bude mať určité zlaté rezervy na krytie minimálnej hodnoty. Coin má byť teda krytý fyzickým zlatom, ktoré koncový zákazník dostane pri nákupe. Avšak na oficiálnom webe spoločnosti MCV-CAP túto informáciu nenájdete a rovnako ju nenájdete ani vo whitepaperi.

Pokiaľ by to s tým coinom krytým zlatom predsa len bola pravda, naskytá sa niekoľko otázok. A síce: Ako sa budú technicky riešiť transfery coinu, keď sa pri uzatvorení transakcie bude musieť posielať i zodpovedajúce množstvo zlata? Ako sa bude riešiť bezpečnosť, dôveryhodnosť a delenie zlata a kde to zlato bude vlastne uschované?

 

Pokiaľ banka BCB4U získa licenciu, Tycoon69 pravdepodobne skončí

Tycoon je firma, ktorej zámerom je spoločnosti MCV-CAP prilákať nových klientov a investorov pre ich pripravovanú banku BCB4U. Ak sa im podarí získať licenciu, na ktorú čakajú, je pravdepodobné, že Tycoon69 už nebudú potrebovať.

Predsa však budú prvou takouto bankou na svete. Klienti sa im budú sami registrovať, nebudú na to potrebovať žiadny systém MLM. Sú to ale iba moje domnienky.

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 tipov, ako odhaliť pyramídové/finančné hry – článok je o tom, ako rozoznať pyramídové/finančné hry od legitímnych investičných príležitostí.

 

Pár slov na záver

Ťažké je hodnotiť niečo, čo zatiaľ nefunguje a vyššie uvedené indície naznačujú, že ani nebude. Banka BCB4U nezískala licenciu a podľa môjho skromného názoru ju pravdepodobne ani nezíska. Jediné, čo zatiaľ funguje veľmi dobre, je projekt Tycoon69 a prerozdeľovanie peňazí investorov, ktorí si zakúpili nejaký vstupný balíček. Vlastne už nefunguje ani nákup balíčkov, ani výber peňazí, pretože obe firmy sú vyšetrované regulátorom zo Švajčiarska.

 

Banka BCB4U spoločnosti MCV-CAP nemusí byť úplná hlúposť, navyše niečo podobného údajne pripravujú miliardári E. Musk či J. Bezos. Facebook by mal čoskoro spustiť do obehu svoju vlastnú menu, ktorá bude krytá investičnými fondami. Problém je v tom, že projekt BCB4U je amatérsky pripravený a má iste mnoho nedostatkov, a preto nedostal licenciu od regulátorov. Druhý problém je v projekte Tycoon69, ktorý naberá ľudí ako propagátorov a budúcich zákazníkov banky a ktorý skôr pripomína pyramídovú hru než MLM.

 

Tycoon69 je podľa môjho názoru len ďalší projekt zameraný na rozprávky a sľuby. Je to skvelý projekt, ako vytiahnuť z ľudí, drobných investorov peniaze a dať im za to bezcenné coiny a prísľub, že jedného dňa – možno zajtra, za mesiac, za 10 rokov vďaka tým coinom zbohatnú. Takých projektov tu už bolo dosť, ale ani jeden jediný z nich sa neuchytil.

Keď to padne, vyhovoria sa na hackerov, iluminátov, zlý systém a tak podobne. Peniaze vám však nevrátia. Tie si pekne rozdelia. Časť si nechajú majitelia projektu a časť sa prerozdelí v pyramídovej schéme medzi užívateľov, ktorí sa registrovali medzi prvými.

 

Tento článok hodnotí súčasnosť, nie to, čo bude za 1 rok, za dva… Momentálny stav projektov je taký, že banka nemá licenciu, a teda nemôže ponúkať svoje bankové a finančné produkty a Tycoon69 vypláca štedré odmeny ľuďom na vrchole pyramídy z investícií nových členov, ktorí sa ocitli na spodku pyramídy. Teda podľa môjho názoru Tycoon69 nie je žiadna MLM, ale pyramídová hra.

 

Ďalšie zaujímavosti a hlavne aktuálne informácie o projekte Tycoon69 nájdete na stránke:

https://krypto-x.biz/2019/06/15/krypto-scam-tycoon69-und-stefan-hostettler-die-behoerden-schreiten-ein/.

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom sa skúste pozrieť aj na diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií na túto tému.

Čo si vy myslíte o projekte Tycoon69? Budem rád, keď sa zapojíte do diskusie a napíšete vlastné skúsenosti / názor.

 

Ak sa vám tento článok páči (prípadne celý môj web), zdieľajte ho so svojimi priateľmi, určite to ocenia. Pokojne sa pridajte aj do mojich facebookových skupín a budete neustále informovaný o nových príležitostiach. Prvá skupina je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v druhej facebookovej skupine zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na Tycoon69 – legitímny projekt alebo ďalší pyramídový podvod?

Dátum: 01.02.2020

Vložil: Ivan Palkech

Titulok: PODVOD!!! -Tycoon69 s.r.o. - Pavel Zítko

https://imgur.com/a/x1iJMuX

Tycoon69 s.r.o. ( https://rejstrik.penize.cz/08232881-tycoon69-s-r-o ) - spolocnost, ktoru zalozil Pavel Zítko na pokyn podvodnika Stefana Hostettlera po tom ako 28.5.2019 zacal FINMA (Svajciarsky financny regulator) vysetrovanie svajciarskeho Tycoonu 69 kvoli zavaznym podozreniam z podvodu (vysetrovanie trva dodnes!!!)

"Dne 13.12.2019 byl vydán exekuční příkaz č.j. 134 EX 12419/17 - 749 k provedení exekuce postižením obchodního podílu povinného ve společnosti. "

Skrachovaly podnikatel Pavel Zítko, ktory celi exekuciam, topi sa v dlhoch a zadlzil seba a celu svoju rodinu ide ludom radit kam investovat?????????????? clovek, ktory nie je schopny postarat sa ani sam o seba a o svoju vlastnu rodinu???????????

Uz by mohli pochopit aj ti najvacsi zaslepeni hlupaci v tomto podvode, ze svojimi "investiciami" splacaju aj dlhy neschopneho podnikatela Pavla Zítka!!!!!!!!!!!!

Dátum: 15.11.2019

Vložil: DascoinIdeDoPekla

Titulok: Tycoon 69

...ako som uz pisal v diskusii o podvode Dascoin (04.06.2019): "ak ste prisli o peniaze v podvode Dascoin a nestacilo vam, investujte aj do podvodu Tycoon69 :)))))))))))))))))))))))) idealne si zobrat pozicku a zalozit aj svoj byt :D :D :D :D :D :D :D" ...nech sa vam dari ovecky hlupe ;-)

https://imgur.com/a/Hq63Oor

Pridať nový príspevok