Recenzia na surveycompare.net – je možné zarobiť si 300 eur?

31.10.2019 11:57

Vyplňovanie internetových dotazníkov. Dnes by som vám chcel opísať svoju skúsenosť so stránkou join.sk.surveycompare.net, ktorá ponúka prácu na internete a možnosť zarábať si vo svojom voľnom čase prostredníctvom online prieskumov. Osobne túto formu zárobku využívam, vypĺňam dotazníky pre cca 20 prieskumných firiem a mesačne si privyrobím niekoľko desiatok eur (záleží od počtu dotazníkov). Projekt Survey Compare (Prieskum Porovnanie) však láka na mesačný zárobok až 300 eur, čo sa mi zdá byť dosť nereálna suma. A vôbec, celý ten ich web na mňa nepôsobí serióznym dojmom.

 

Napriek vyššie uvedenému som sa rozhodol na stránke zaregistrovať a vyskúšať to. Ak vás zaujíma, koľko som si zarobil za jeden mesiac, pokračujte v čítaní.

 

Niečo v stručnosti o spoločnosti a projekte Prieskum Porovnanie

Prieskum Porovnanie je projekt spoločnosti Marketing VF Ltd registrovanej vo Veľkej Británii, vlastníkom domény je MVF Global. Stránka join.sk.surveycompare.net funguje už od roku 2012.

 

Surveycompare.net nie je prieskumná agentúra!

V úvode sa na stránke join.sk.surveycompare.net môžete, okrem rôznych klamlivých tvrdení, dočítať, že spoločnosť Marketing VF Ltd v podstate žiadnou prieskumnou agentúrou nie je. Oni sú len sprostredkovateľmi, ktorí vás prepoja s prieskumnými spoločnosťami.

 

Stránka join.sk.surveycompare.net láka na 300 eurový zárobok.

 

Ak sa teda zaregistrujete na ich stránke, prepoja vás s rôznymi firmami, ktoré vám budú posielať pozvánky na platené prieskumy. Inak povedané, projekt Prieskum Porovnanie žiadny zárobok neponúka, je len nadbytočný medzičlánok, ktorý si za svoju službu – prepojenie s prieskumnými agentúrami – pravdepodobne niečo vyžiada (dnes nikto nerobí nič zadarmo).

 

SurveyCompare nevykonáva žiadne prieskumy, a teda ani neponúka žiadny zárobok! Je to len sprostredkovateľ medzi firmami, ktoré sa zaoberajú prieskumom trhu a verejnej mienky a záujemcami, ktorí sú ochotní vyjadriť svoj názor za malú finančnú odmenu.

 

Registrácia je jednoduchá a zaberie len pár minút

V prvom kroku vyplníte pár základných údajov ako meno, priezvisko a dátum narodenia.

Drobný problém môže nastať v druhom kroku, pri zadávaní emailu. Centrum totižto nefunguje, musíte teda zadať emailovú adresu, ktorú máte na Gmaile. Avšak možno fungujú aj iné.

V ďalšom kroku ma vyzvali na výber prieskumných spoločností, od ktorých chcem dostávať dotazníky. Na moje prekvapenie tam boli iba 2 prieskumné agentúry, a to – GFK, Daedalus Online (zoznam sa vraj obmieňa, takže vy v čase registrácie môžete dostať viac príležitosti od rôznych iných firiem).

Prieskum Porovnanie uvádza, že vo svojom zozname odporúča výlučne spoľahlivé agentúry, ktoré odmeny vyplácajú. Ja osobne mám s oboma vyššie uvedenými firmami len dobré skúsenosti, každopádne na druhú menovanú – Daedalus Online – sa sťažuje veľa ľudí a hovoria, že ide o podvod. Spoločnosť nedodržiava záväzky voči svojim respondentom (anketárom) a nevypláca.


 

Na záver si teda zvolíte tie spoločnosti, s ktorými chcete spolupracovať. Zo zoznamu si môžete vybrať buď jednu firmu, alebo pokojne aj všetky.

 

Akonáhle výber potvrdíte, dostanete na email odkaz na potvrdenie a dokončenie registrácie. Registráciu musíte dokončiť pri každej vybranej spoločnosti zvlášť, takže emailov môžete dostať hneď niekoľko.

 

Za mesiac mi prišli len 4 dotazníky

A ako som vlastne dopadol? Nebudem to zbytočne naťahovať. Za jeden celý mesiac mi od dvoch vyššie uvedených firiem prišli dovedna 4 dotazníky, pričom v 2 prípadoch som nepatril medzi správnu vzorku respondentov, preto spoluprácu so mnou ukončili. Vo zvyšných 2 prípadoch som dotazníky úspešne dokončil, za čo som dostal odmenu 2,50 eur. V priemere je to teda 1,25 eur za dotazník.

Takže ako vidíte, žiadny zárobok vo výške 300 eur sa nekoná, je to nereálna suma, ktorú nikdy nedosiahnete. Možno tak za rok, určite nie za mesiac. To by vás ale museli prepojiť s viac než 2 prieskumnými spoločnosťami.

 

Za absolvovanie 1 prieskumu si môžete údajne privyrobiť až 5 eur. Je to skutočne tak?

 

Taktiež avizovaná priemerná platba za prieskum 3 eura je nereálna. Áno, z času na čas sa môže stať, že vám nejaká prieskumná agentúra pošle 30 minútový dotazník, za vyplnenie ktorého dostanete 3 eura (samozrejme, ak budete patriť do vhodnej vzorky respondentov). Je to ale možno jeden z 20 prípadov. Obvykle chodia 10-minútové prieskumy, za ktoré dostanete maximálne 1,20 eur, prípadne nejaké zľavové kupóny, produkty (napríklad dostanete produkt na otestovanie, ktorý si potom môžete nechať) či darčekové poukážky.

 

Ide len o drobný zárobok

Ja osobne voči tejto forme zarábania na internete nemám žiadne výhrady, naopak, platené prieskumy považujem za jednu z najjednoduchších a mojich najobľúbenejších spôsobov, ako si zarobiť niečo navyše. Sám som registrovaný minimálne v dvadsiatich spoločnostiach a takouto formou si privyrábam už niekoľko rokov. Ide však o zárobok, na ktorom nezbohatnete. A určite si nezarobíte takýmto spôsobom ani 300 eur mesačne, to je jednoducho nereálne.

 

Na mojej stránke, konkrétne v tomto článku, nájdete pomerne slušný prehľad a porovnanie jednotlivých prieskumných spoločností, ktoré pôsobia na Slovensku. Je ich tam vyše dvadsať. O každej firme nájdete aj pár dôležitých informácií, napríklad, koľko rokov musíte mať, aby ste sa mohli pripojiť, akými spôsobmi si môžete vybrať zarobené peniaze, aký registračný bonus daná firma ponúka a podobne.

 

Pár slov na záver

Ak vás táto forma online zarábania oslovila a chceli by ste si začať privyrábať mesačne pár drobných vyplňovaním dotazníkov, skúste to. Namiesto registrácie v join.sk.surveycompare.net vám ale odporúčam zvoliť registráciu do jednotlivých prieskumných spoločností. Ako som už spomínal surveycompare.net je v podstate len sprostredkovateľ, ktorý vás prepojí s prieskumnými agentúrami. Je to len zbytočný medzičlánok.

 

Rozhodne si prečítajte aj diskusné fórum, je pravdepodobné, že tam nájdete ďalšie zaujímavé informácie k téme.

Ak už máte so stránkou nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na surveycompare.net – je možné zarobiť si 300 eur?

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok