Recenzia na stránku Modernonlinestores.cz, ktorá ponúka home office prácu

15.02.2020 11:09

Žena pracujúca z pohodlia domova pre ModernOnlineStorys. Posledný týždeň koluje na internete ponuka práce od portálu Modern Online Stores, ktorý zastupuje americkú spoločnosť ED MODE IBC LLC. Spomínaný portál má najímať stovky nových zamestnancov na rôzne pracovné pozície, ktoré vybratí uchádzači budú môcť vykonávať z home office, čiže z domácej kancelárie. Keď si otvoríte ich stránku www.modernonlinestores.cz/sk/zamestnani/ a prečítate ponuku, bude sa vám zdať, že ste natrafili na prácu snov. Veď posúďte sami.

 

Stránka modernonlinestores.cz údajne ponúka prácu na čiastočný úväzok (uzavretie pracovnej zmluvy na minimálne 12 mesiacov) s garantovanou minimálnou mesačnou mzdou 32 000 Kč a mesačného príspevku na prevádzku home office (domácej kancelárie) 5 600 Kč! Dokopy teda takmer 40 000 Kč na part-time (čiastočný) úväzok (100 hodín). Pritom hľadajú kohokoľvek – ženy na materskej, študentov, aktívnych dôchodcov, OZP či ZŤP handicapované osoby. 

 

Aké benefity ponúka portál Modernonlinestorys záujemcom o prácu?

 

Vyzerá to úchvatne, však? A to až tak, že máte chuť tomu uveriť. Má to však jeden háčik. Ak vás zaujíma aký, čítajte ďalej.

 

Pár slov o stránke Modernonlinestores.cz

Samotná stránka, okrem toho, že ponúka prácu z pohodlia domova stovkám ľudí, má byť aj akousi nákupnou online platformou, na ktorej budú môcť zákazníci nakupovať výrobky priamo od výrobcov, čiže bez prostredníkov, bez obchodných reťazcov, bez rôznych ďalších článkov, ktoré zvyšujú cenu produktu.

 

Hlavné sídlo spoločnosti ED MODE IBC LLC, ktorá má v prevádzke nákupnú platformu edmode.net a taktiež stránku Modernonlinestores.cz, sa nachádza v Cheyenne v USA. Centrálne prípravné stredisko je v Santa Clare.

Táto firma vznikla podľa stránky  https://opencorporates.com/companies/us_wy/2019-000879807  v októbri 2019.

 

Modernonlinestores.cz má byť Európska vetva vyššie spomínanej nákupnej platformy edmode.net, pričom sídliť má v Českej republike, konkrétne na adrese Praha 1, Pařížská 18, 11000.

 

Úvodná stránka spoločnosti ED MODE IBC LLC, ktorá má v prevádzke portál modernonlinestorys.cz.

 

Za projektom stoja podľa oficiálnej stránky tieto osoby:

CEO (Chief Executive Officer) Europe: Ing. Adéla Novotná

Výkonná riaditeľka: Denisa Zlochová

Manager pre Českú republiku a Slovensko: Ing. Jaroslav Kuneš

 

Na internete sa toho veľa o projekte nedočítate

Je zvláštne, že o zahraničnej firme, ktorá chce u nás zamestnať skoro 500 pracovníkov a s takými benefitmi, že by aj zamestnanci Facebooku a Google možno ticho závideli, nenájdeme na internete ani len čiarku. A to dokonca ani na spravodajských portáloch.

Vcelku podozrivé, vzhľadom na to, že má ísť o obrovský START-UP projekt, preložený aj do niekoľkých svetových jazykov.

Tie desiatky inzerátov na pracovných portáloch, samozrejme, nerátam.

 

 

Modernonlinestores zneužíva logá známych firiem

Po pár minútovom surfovaní na internete som na nejaké informácie predsa len narazil. Modernonlinestores.cz rovnako, ako aj nákupná platforma edmode.net uvádzajú na svojich stránkach partnerov, ktorí zrejme ani netušia, že sú ich partnermi.

 

Tak napríklad UNICEF ČR vydal 31. 1. 2020 upozornenie, v ktorom sa dištancuje od spolupráce, lebo vraj spoločnosti ED MODE IBC LLC nedal súhlas na použitie ich názvu a loga v súvislosti s projektom ModernOnlineStores.

UNICEF ďalej píše, že so spomínanou spoločnosťou nemá uzatvorenú žiadnu zmluvu a neprijal od nich ani žiadne príspevky či dary. Dokonca ich v tejto veci ani nekontaktovali!

 

Dôkaz si môžete pozrieť na stránke nižšie:

https://www.unicef.cz/aktualne/168949-odpoved-na-dotazy-verejnosti--unicef

 

Zaujímavé je tiež nasledujúce tvrdenie:

 

Kromě toho společnost ED MODE IBC LLC pořádá výběrové řízení na nové zaměstnance, jehož podmínkou bylo k 31. 1. 2020 zaplacení registračního poplatku ve výši 365 Kč, který měl podpořit projekty UNICEF ČR. O tomto tvrzení jsme se dozvěděli dílem náhody, kdy si osoby, které měly v úmyslu prostřednictvím tohoto projektu podpořit UNICEF ověřovaly, zda se nejedná o podvodné jednání.

 

Oprava: UNICEF svoje upozornenie zrušil.

 

Obdobne je to aj v prípade spoločnosti PepsiCo, ktorá sa taktiež nachádza medzi partnermi. No spoločnosť sa od takejto spolupráce dištancuje, vraj nemá s tým nič spoločné. Pozri obrázok nižšie (fotku mi poslala Martina Š.):

 

PepsiCo taktiež nespolupracuje so spoločnosťou.

 

Amatérska webová stránka za pár korún?

Teraz napíšem len svoj dojem, no projekt Modernonlinestores.cz nepôsobí na mňa príliš serióznym dojmom. Ak si stránku pozorne prečítate, určite neunikne vašej pozornosti ani to, že raz je písaná v češtine a potom ďalšie pasáže v slovenčine.

Firma, ktorá chce naberať stovky ľudí a rozbehnúť svetový projekt, by si mohla zaplatiť pár desiatok eur za vytvorenie lepšej prezentácie.

 

Ako je to vlastne s tou prácou?

V úvode som naznačil, že Modern Online Stores hľadá stovky zamestnancov, ktorí budú pracovať z pohodlia domova. Má ísť o tieto pozície:

  • pracovník zákazníckeho servisu – na obsadenie je údajne k dispozícii až 350 miest z celej ČR a 200 zo Slovenska.

  • pracovník online marketingu, plnič eshopu a podobne – na obsadenie je údajne k dispozícii až 450 miest z celej ČR a 200 zo Slovenska.

  • pracovník online logistiky a koordinácie zásielok – na obsadenie je údajne k dispozícii až 150 miest z celej ČR a 100 zo Slovenska.

 

Voľné pracovné pozície, ktoré ponúka portál. Dokopy hľadajú údajne až 500 ľudí.

 

Absolútne nechápem, načo americká spoločnosť, ktorá má (aspoň podľa inzerátu uverejneného na pracovnom portáli profesia.sk) v rámci celého sveta len 100 až 149 zamestnancov, potrebuje naberať na Slovensku až 200 pracovníkov zákazníckeho servisu a 200 online marketérov.

Ďalšia otázka: z čoho chcú týchto ľudí platiť, keď zjavne nemajú financie ani na vytvorenie poriadnej webovej stránky (stránka vyzerá až neskutočne amatérsky)?

 

Oprava: spoločnosť na svojej stránke upravila čísla a v súčasnosti majú v pláne naberať už len 300 pracovníkov zákazníckeho servisu (200 z ČR a 100 z SK), 150 pracovníkov online marketingu (100 z ČR a 50 z SK) a 70 pracovníkov logistiky.

 

Musíte absolvovať rekvalifikačný kurz online

Firma garantuje na vyššie uvedené pozície minimálnu mesačnú mzdu 32 000 Kč (za 100 hodín práce) a mesačný príspevok na prevádzku domácej kancelárie 5 600 Kč a ďalšie benefity! Pri HPP pomere je to údajne až 60 000 Kč v hrubom.

Je tu však drobný háčik. Na to, aby ste sa mohli uchádzať o niektorú z vyššie uvedených pozícií, musíte úspešne absolvovať rekvalifikačný online kurz, ktorý údajne nahrádza výberové konanie a slúži ako odborná príprava na budúce povolanie. Následne po absolvovaní kurzu a splnení podmienok budete prijatí do dvojmesačnej rekvalifikácie (niečo ako skúšobná doba).

 

Rekvalifikačný online kurz, ako uvádza ModernOnlineStores na svojej stránke, je buď platený, alebo bezplatný...

 

1. Ak chcete absolvovať bezplatný rekvalifikačný kurz online a uchádzať sa o niektorú z pracovných pozícií, musíte dokončiť ich registráciu V. I. P. a stať sa spotrebiteľom nákupnej platformy online – edmode.net. To už ale zadarmo nie je. Za registráciu zaplatíte jednorazový poplatok 365 Kč.

 

Spoločnosť uvádza, že V. I. P. registrácia spotrebiteľa nemá nič spoločného s prijatím uchádzača do zamestnania. Iba umožňuje prednostné a bezplatné zahájenie.

 

2. Ak sa nechcete zaregistrovať ako ich V. I. P. spotrebiteľ nákupnej platformy a zaplatiť 365 Kč, spoločnosť ponúka aj platenú formu rekvalifikačného kurzu online. Tá stojí 490 Kč a údajne je cena zvýhodnená, resp. užívateľ platí len 10 % z celkovej sumy. Čiže celý kurz by mal stáť 4 900 Kč.

 

Tu sa trochu pozastavím. Napísala mi jedna pani, meno radšej nebudem spomínať, že si zvolila prvú možnosť, a teda zaplatiť 365 Kč za registráciu V. I. P. a absolvovať rekvalifikačný kurz. V emaile mi poslala aj materiály na školenie – konkrétne 10 videí umiestnených na YouTube. Pani sa mi v emaile sťažovala, že tie videá absolútne nesúvisia s pracovnou pozíciou, ktorú si vo formulári zvolila. Napísala mi konkrétne toto:

 

Vyžadovali čestné prohlášení a platbu. Když jsem vše udělala, tak mi volali, kdy už pošlu ty peníze, jestli mám vůbec zájem o ten kurz. Po potvrzeni mi přišel list účastníka kurzu. A samotný kurz je úplný nesmysl, dodali jen nějaká videa, která vůbec nesouvisí s danou pozici.

 

Pani tomu možno nerozumie, preto som sa na tie videá pozrel aj ja. Dve boli zamerané na online marketing, nič praktické, len také všeobecné kecy (robím online marketing 5 rokov), ďalšie dve boli zamerané na komunikáciu, zvyšok videí bol o zlom potravinárskom priemysle, že jeme zlé a nezdravé veci (s čím súhlasím) a podobne.

Obsah tých videí ma ale až tak nezaujíma, koniec koncov, je to len náhrada za pohovor na ktorom personalisti tiež bežne skúšajú uchádzačov, či majú nejaké vedomosti z danej oblasti. Zaráža ma to, že ide o voľne dostupné videá na YouTube (ktoré si môžete pozrieť zadarmo) od rôznych majiteľov, ktorí zrejme rovnako ako v prípade UNICEF ani len netušia, že niekto ich videá používa na komerčné účely a pýta si za ne peniaze. Ak by išlo o materiály spoločnosti ED MODE IBC LLC, tak OK. Ale platiť 490 Kč (v prípade, že nechcete byť V. I. P. spotrebiteľ) za voľne dostupné informácie/videá? Vedia vôbec o tom tí majitelia videí?

 

Edit: oslovil som dvoch z nich – samozrejme, o ničom netušia.

 

3. Ak sa vám nepozdáva ani jeden z vyššie uvedených variantov, firma ponúka aj tretiu možnosť. Budete musieť absolvovať výberové konanie a osobný pohovor v Prahe. Takto prijatí uchádzači nemusia mať zatiaľ registráciu V. I. P. ani zaplatiť úhradu za online kurz. Týmto spôsobom osobne vybraní uchádzači nebudú absolvovať dištančný online kurz, ale iba prezenčný mesačný kurz v učebni v Prahe, a to počas júna 2020. Otázne je, kto ten prezenčný mesačný kurz v Prahe bude hradiť.

 

Formulár na vyplnenie žiadosti o rekvalifikáciu.

 

Firma garantuje plat až 32 000 Kč (čiastočný úväzok), je to reálne?

Online marketing je síce dobre platená práca, no ide o náročnú profesiu. Nie je to niečo, čo sa dá naučiť za dva mesiace školenia.

Skúsený online marketér, ktorý pracuje pre veľké nadnárodné spoločnosti 5 až 10 rokov, zarába možno 50 000 – 70 000 Kč (plný úväzok). Je reálne, aby dala spoločnosť ED MODE IBC LLC alebo akákoľvek iná firma v Česku zaškolenému začiatočníkovi nástupný garantovaný plat 32 000 Kč (za 100 hodín práce) + 15 000 Kč za úspešne absolvovaný kurz, 5 600 Kč príspevok na zriadenie domácej kancelárie a ďalšie benefity (sociálne a zdravotné poistenie)? Posúďte sami…

Avšak týka sa to i tej druhej profesie, ktorú firma ponúka – zákaznícka podpora – tam už dupľom nie je reálny taký vysoký plat.

 

Pár slov na záver

Poďme si to teda všetko zhrnúť. Ak máte záujem o niektorú z ich pracovných ponúk, musíte na stránke Modernonlinestores.cz vyplniť formulár a vybrať si nejaký rekvalifikačný kurz. Následne spoločnosť posúdi vašu žiadosť a oznámi vám, či vás na daný rekvalifikačný kurz vybrali. Ak áno, dostanete v emailovej správe postup na dokončenie registrácie VIP, za ktorú zaplatíte 365 Kč.

Okrem kurzu online firma ponúka svojim V.I.P spotrebiteľom aj ďalšie benefity, a to napríklad doživotné finančné bonusy zo všetkých budúcich nákupov v podnikových predajniach na edmode.net, a to vo výške 10 % ceny všetkých realizovaných nákupov. Ide o takzvaný cashback. Dostanete peniaze z nákupu späť. Každým takýmto nákupom údajne prispievate na projekty nadačného fondu ED MODE IBC, ktoré sú určené na liečbu detí a na podporu detského fondu UNICEF. To sa však ukázalo ako hoax. UNICEF so spoločnosťou ED MODE IBC nespolupracuje.

Druhou možnosťou je, že zaplatíte 490 Kč (ak nechcete byť V. I. P. spotrebiteľ) za voľne dostupné videá na YouTube, ktoré nie sú ani majetkom spoločnosti (porušovanie autorských práv ako vyšité).

 

Absolútne nemám žiadnu výhradu voči cashback modelu stránky edmode.net a nemám výhrady ani voči modernonlinestores.cz. Jediné, s čím mám problém, je ich ponuka práce. Tá vyzerá veľmi podozrivo (vysoký zárobok aj popri zamestnaní, takmer až 40 000 Kč na čiastočný úväzok + ďalšie úchvatné benefity). Už len tým, že tam až príliš často vidieť klasické MLM oblbovačky – „zmeň svoj život“ – „chceš si splniť svoje sny, tak zmeň svoje myslenie a začni makať na sebe“. Až príliš veľa všeobecných, stále opakujúcich sa fráz, aké je to všetko výhodné, pričom pomedzi to sa dozvedáme o výhodách nákupu na e-shope. Až sa mi natíska otázka, či táto ich pracovná ponuka nie je len reklama na ich novozriadený online shop. Predsa len, prečítate si inzerát, kde firma ponúka prácu z domu a plat 40 000 Kč (part-time) až 60 000 Kč (full-time). Prekliknete sa na stránku a tam si už prečítate informácie o tom, aké výhodne je nakupovať cez ich cashback portál. Možno sa ale mýlim.

 

Týmto článkom rozhodne nechcem nikoho odhovárať od spolupráce so stránkou modernonlinestores.cz. No určite sa neodvážim tento projekt ani odporúčať. Stránka totižto nepôsobí na mňa serióznym dojmom. Vo významnej miere k tomu prispieva aj absencia obchodných zmluvných podmienok.

 

Reakcia spoločnosti ModernOnlinestores na článok

Vážený pane Juraji,
moc rádi bychom Vás poznali osobně a věřím, že byste byl pozitivně překvapen, že opravdu existujeme, makáme a nechceme nikoho férového zklamat. Nejsme žádná fiktivní firma bez kontaktů a všechny závazky plníme. Proto musíme pečlivě vybírat a stanovovat i nějaké podmínky pro budování vzájemné důvěry. Jinak bychom měli v on-line rekvalifikaci 1000 lidí a nikdy bychom to nemohli myslet vážně. Ale vybrat 50 lidí do jednoho rekvalifikačního kurzu i díky selekci jednorázového poplatku je reálné. 

A my plnit závazky budeme. Neslibujeme nesplnitelné. Věřím, že existujete a že se snažíte o objektivitu. Ale v tom je ta potíž. Vždy to bude hodně subjektivní. Nechceme abyste o nás psal chválu a nevadí nám, že píšete i kriticky. Jako nestranný uchazeč bych to viděl asi také podobně jako vy. Ale my v on-line rekvalifikaci děláme mnohem víc než linky. Uvidíte. A pokud někomu doporučíme v úvodu se podívat na některá videa na veřejně dostupném YouTube, tak na tom není nic protiprávního. Ostatně naši uchazeči z 99% za kurz neplatí ani korunu. Jediným poplatkem je jednorázová expres V.I.P. registrace na dobu neurčitou z které budou mít spoustu benefitů. Mezi první patří přednostní on-line rekvalifikace a možnost spolupráce s prioritou. 

Každá firma si svobodně rozhoduje o systému náboru a přípravy budoucích zaměstnanců. A co se týká těch počtů míst v ČR a SR. Původně tam byla čísla pro interní i externí spolupráci, tedy jak zaměstnanci, tak externí V.I.P. spotřebitelé, kteří si měsíčně přivydělají jako otevření infuenceři a jako naši fanoušci na soc. sítích, doporučováním atd. Jiné firmy tyto lidi skrývají, my ne.
Snažíme se být otevřenou a vstřícnou společností a projektem, alespoň pokud to lze.

 

Ak hľadáte prácu z domu (brigádu, prácu na zmluvu alebo živnosť), mrknite na túto kategóriu. Nájdete tam reálne ponuky práce od legitímných a serióznych firiem.

 

Rozhodne si prečítajte aj diskusné fórum, je pravdepodobné, že tam nájdete ďalšie zaujímavé informácie k téme.

Máte so stránkou modernonlinestores.cz nejaké skúsenosti? Ak áno, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na stránku Moderonlinestores.cz, ktorá ponúka home office prácu

Dátum: 21.02.2020

Vložil: Kuneš

Titulok: Juraj je troll

Kdo chce psa bít, vždy si hůl najde. Nikomu nebereme právo se rozhodnout, zda udělá vše pro získání perspektivní, dlouhodobé a dobře placené práce, nebo bude spekulovat a nemá zájem. Jen odvážní mají šanci. Pokud někdo čeká, že nemusí nic udělat, že nemusí prokázat svoji odvahu a odhodlání a myslí si, že jej někdo ho vybere podle CV a hned mu dá super placenou práci, tak je blázen. Proto máme institut V.I.P. registrace a on-line rekvalifikace. Není na tom podivného ani podezřelého. Nikoho nenutíme ani neslibujeme nemožné. Rádi odradíme ty lidi, které opravdu nechceme ani rekvalifikovat. Každá společnost má své postupy. Velice rádi bychom některé nevěřící Tomáše pozvali na pohovor do Prahy a pak jim po 14 dnech napsali, že jsme je nevybrali. Už jen proto aby utratili víc než 15 Euro za cestu a užili si hezký den ve vlaku, busu či autě. Jsme zvědaví zda se někdy potkáme s trollem Jiřím, ale na jeho identitě pracujeme a brzy zveřejníme recenzi jeho aktivit.

Dátum: 22.04.2020

Vložil: Maroš

Titulok: Re:Juraj je troll

Trafená hus zagágala!

Dátum: 21.02.2020

Vložil: Zvedavec

Titulok: Dobrá práca!

Ahoj,

stránku modernonlinestores.cz som navštívil pred pár minútami a to ma zaviedlo k tomuto článku cez vyhľadávač - tiež sa mi to zdalo veľmi podozrivé, a tak som chcel zistiť viac.

Úplne súhlasím so zhrnutím! Podľa môjho názoru každá prac. ponuka alebo akákoľvek iná ponuka, ktorá sa javí veľmi výhodne (reálny zárobok interpretovaný iba ako "bokovka" popri zamestnaní...), nie je reálna alebo ide o podvod. Z tohto konkrétne veľmi srší akási reklama na novozriadený online shop, čo je zaobalené do prac. ponuky.
Nedáva zmysel (klasika pri takýchto "výhodných ponukách"), že sa na stránke opakuje pravidelne ten istý odstavec o tom, aké je to výhodné a hlavne pre každého, pričom pomedzi to sa dozvedáme o výhodách nákupu na e-shope??
Najhoršie je, že sa nájde kopa nevedomých a "skvelou ponukou" zlákaných a dôverčivých ľudí, ktorí sú ochotní tie peniaze vopred zaplatiť.

Dobrý a účelný článok, ďakujem!
Snáď sa k nemu dostanú aj ostatní zvedavci. :-)

Dátum: 22.02.2020

Vložil: Alexandra

Titulok: Re:Dobrá práca!

Zdravím, je tak ťažko tomu uveriť , pretože vysnívaná práca a super zárobok? z čoho táto firma chce platiť tolko ludí? moc tomu neverím , prečítala som si , ich stránka je taká chaotická stále opakujúce sa vety.. atd. Máte s nimi nejakú reálnu skúsenosť s poplatkom za registráciu? Je možné že človeka prijmú - zaplatí kurz a po absolvovaní kurzu mu napíšu že nevyhovel. Taktiež nie je jasná náplne práce, celé nejaké záhadné. Máte nejakú skúsenosť s registráciou?

Dátum: 22.04.2020

Vložil: Maroš

Titulok: Re:Re:Dobrá práca!

Tá firma nemieni platiť ľudí, ale seba. Jednoduchá matematika. 365kč/15€ je za kurz. Ak mesačne oklamú cca 300 ľudí, potom 15€ × 300 ľudí = 4500€. Pod firmou figurujú tri osoby, potom 4500€/3 osoby = 1500€ čistý prijem pre každého mesačné.

Pridať nový príspevok

https://dognet.store/produkt/tvorba-zarabajuceho-webu-krok-za-krokom-2021/?utm_source=dognet&a_aid=565d7f89f3a02&a_bid=44616462