Neobux - moje skúsenosti s touto americkou stránkou - recenzia

23.11.2018 17:02

Najospevovanejšia klikačka na svete Neobux.com - podvod alebo seriózny zárobok?Ak sledujete moju stránku dlhodobo, určite poznáte môj názor na takzvané klikačky, resp. klikacie stránky, ktoré sľubujú užívateľom možnosť zarobiť si ľahko a samozrejme bez práce. Tieto systémy kritizujem a sú podľa mňa a na základe mojich skúseností zbytočnou stratou času. Americká klikačka Neobux.com je vraj ale iná. Každý ju vychvaľuje a tvrdí, že skutočne vypláca. Napriek tomu, že s týmto online zárobkom nechcem mať nič spoločné, rozhodol som sa spraviť výnimku a napísať na túto najospevovanejšiu klikačku na svete recenziu.

 

Čo je to Neobux

V krátkosti pre tých, ktorí na moju stránku zavítali po prvýkrát, prípadne o tejto metóde online zarábania, klikačkách, ešte nepočuli. Neobux je klikací portál, ktorý svojim registrovaným užívateľom ponúka možnosť zarobiť si peniaze klikaním na platené reklamy a otváraním, resp. čítaním, reklamných e-mailov.

Veď to určite poznáte. Často sa na internete stretnete s argumentmi typu „reklamné emaily od kadejakých firiem čítate zadarmo, tak prečo nedostať prostredníctvom klikačky Neobux za to zaplatené?“ alebo „je to zadarmo, tak prečo to neskúsiť? Čo ak to vyjde?

 

Prečo som sa rozhodol vyskúšať to?

Tak ako každý začiatočník, ktorý hľadá možnosti, ako si privyrobiť niečo navyše k výplate, aj ja som sa zaujímal o tieto systémy. Odporúčalo mi to veľa ľudí, vraj sú to peniaze zadarmo, overený zárobok. Tak som sa do niekoľkých takých klikačiek zapojil a vyskúšal to. Výsledok bol nulový. Nezarobil som nič, akurát som zo seba urobil hlupáka. Nevadí, aspoň som mohol na svoj web napísať článok o klikaní na platené reklamy a online emailing. Teraz patrí k tým najčítanejším na mojom webe. Nájdete v ňom podrobný rozbor, ako tieto systémy fungujú a prečo na nich nič nezarobíte. Nájdete tam aj praktický príklad pre lepšie pochopenie.

Musím ale podotknúť, že išlo výlučne len o slovenské a české klikačky. Každá z nich ponúkala už len za registráciu 10 eur. Problém bol ale v tom, že ste museli otvárať e-maily a čítať reklamy dovtedy, kým ste sa nedostali na nejakú hranicu – napríklad 25 eur. Až potom ste mohli požiadať o výplatu. A uznajte sami, ak ste dostali v priemere 2 reklamné e-maily za deň, pričom vaša odmena bola 0,02 eura, tak ste na výplatné minimum 25 eur museli čakať aj 2 roky. A za tú dobu mohli dávno skončiť.

 

Neobux je úplne iná klikačka

Neobux je ale už na prvý pohľad iná klikačka ako tie naše. Je to americký portál, a to najzaujímavejšie, čo ma aj presvedčilo spraviť výnimku a dať týmto klikačkám ešte jednu šancu, je nízke výplatné minimum – iba 2 doláre

Ďalším dôvodom je prítomnosť platených prieskumov a možnosť vykonávať rôzne mikroúlohy, za ktoré dostanete zaplatené. O online prieskumoch a vykonávaní rôznych mikroprác mám len pozitívnu mienku.

 

Poďme to teda vyskúšať

Registrácia je zadarmo. Stačí vyplniť e-mailovú adresu, heslo, rok narodenia. Na e-mailovú adresu vám potom pošlú overovací kód, ktorý skopírujete na stránku a potvrdíte. Hotovo, netrvalo to možno ani minútu.

Po prihlásení môžete v menu vidieť základné kategórie „Mini Jobs“, „Surveys“, „Games“, „ Offers“ a kategóriu „View Advertisements“.

 

Obrázok úvodnej stránky Neobux a jednotlivé kategórie - Games, Mini Jobs, Surveys.

 

Možnosti, ako si zarobiť na Neobuxe

Neobux ponúka 5 možnosti, ako si u nich zarobiť. Teraz si ich postupne predstavíme.

 

1.) Zhliadnutie reklám

Keďže ide o klikačku, táto možnosť nemôže chýbať. V sekcii „View Advertisements“ mi momentálne svieti číslo 11, čo značí 11 reklám na zhliadnutie, pričom za každú by som mal dostať 0,001 $. V porovnaní s našimi klikačkami smiešna suma, no reálna. Slovenské či české klikačky často preháňajú s odmenami, a preto neskôr nemôžu vyplácať, nie je z čoho. Neobux ponúka reálnu odmenu za takúto „prácu”. V každom prípade, odklikal som všetko, čo bolo treba, a dostal som iba 0,005 $. 

 

2.) Mikropráce

V sekcii „Mini Jobs“, čiže mikropráce, sú len 3 drobné úlohy. Dve z nich sú ohodnotené 0,03 dolármi, jedna až 0,7 $. Keď sa však pozerám na tie úlohy, veľmi sa mi to nepozdáva. Jednou z nich je stiahnutie nejakého programu do svojho počítača. Nebudem riskovať zavírenie.

 

3.) Prieskumy

V kategórii „Survey“ nájdete rôzne dotazníky a ankety na vyplnenie. Momentálne mi tam svieti jeden prieskum, ohodnotený na 0,24 $. To je dosť smiešna suma, pretože slovenské spoločnosti zamerané na online prieskum trhu a verejnej mienky ponúkajú za vyplnenie dotazníka často 1 euro a viac. Mimochodom, tieto prieskumy pokladám za jednu z najserióznejších metód, ako si privyrobiť na internete, tak ak máte záujem, na mojej stránke si môžete prezrieť sekciu – dotazníky za peniaze. Nájdete tam viac ako 20 spoločností, ktoré ponúkajú zárobok takýmto spôsobom. Bežné zamestnanie vám to ale nenahradí.

 

4.) Hranie hier

Ďalšou zaujímavou sekciou je „Games”, kde môžete hrať online hry a zarobiť si nejaké drobné. Za 2 minúty hrania vám na váš Neobox účet pripíšu 0,001 dolára. Hrať môžete aj menej ako 2 minúty, ale nepripíšu vám odmenu.

Denne môžete odohrať 125 hier a zarobiť si tak 0,125 $. Podotýkam, že tým strávite minimálne 250 minút, čiže niečo vyše 4 hodín. Navyše, sú tam ďalšie obmedzenia, ktoré ten váš chabý zárobok 0,125 $ ešte viac okrešú, napríklad ak budete hrať veľa hier bez prehry alebo víťazstva. Či sa vám toto všetko oplatí, nechám na vašom zvážení.

 

V každom prípade, ja som skúsil jednu hru, ktorá trvala dokonca 5 minút (trochu ma to chytilo, rád sa hrám), no odmenu 0,001 $ mi nepripísali.

 

5.) Ponuky

Poslednou kategóriou je „Offers“. Nájdete tam online prieskumy, rôzne mikroúlohy, cashback a ponuky na registráciu do e-shopov. Za toto však nedostávate peniaze, ale nejaké mince. Akú hodnotu majú a či sa dajú zmeniť na doláre, sa mi nepodarilo zistiť.

 

Celkový výsledok je taký, že za deň som zarobil 0,005 $, pričom na stránke som strávil možno 15 minút. Oplatí sa vám to? Nechám na vašom posúdení.

 

 

Ako som dopadol?

Nebudem to zbytočne naťahovať. Spomínané výplatné minimum 2 USD sa mi podarilo nazbierať za niečo vyše mesiaca a peniaze skutočne prišli na môj Skrill účet. Čo ma však zarazilo, je to, že ak si budete chcieť poslať výplatu druhýkrát, budete už musieť nazbierať 3 doláre. Pri 3. výplate to budú 4 doláre. Pri 11. výplate a ďalších to bude hranica 10 dolárov, ktoré budete musieť zbierať aj viac ako pol roka. Všetko, samozrejme, závisí od toho, aké úlohy a prieskumy tam budú a či ich budete vypĺňať. Ak sa zameriate len na prvú možnosť, teda platené reklamy, budete tých 10 $ zbierať možno aj rok.

 

Spomeniem ešte podstatnú informáciu - svoje zarobené peniaze si môžete poslať na Skrill, NETTELER alebo AirTM.

 

Sú aj nejaké ďalšie možnosti, ako na Neobuxe zarobiť?

Samotným klikaním na reklamy a hraním online hier veľa nezarobíte, a to, čo získate, vám nepokryje ani náklady na elektrinu, ktorú ste spotrebovali. Riešením by mohlo byť vypĺňanie prieskumov a realizovanie mikroúloh. Tých tam ale v súčasnej dobe veľa nenájdete a na ich vykonávanie budete potrebovať oprášiť vašu angličtinu. Predsa len, otázky v dotazníkoch sú v anglickom jazyku.

Je tu však ešte jedna možnosť, ktorú som doposiaľ nespomínal, a to odporúčanie ďalších ľudí do tohto systému. Práve tejto možnosti sa majiteľ stránky Neobux.com venuje najviac. A len táto možnosť vám dokáže zarobiť nejaké normálne peniaze, inak budete každý mesiac zbierať iba centíky. Musíte však do systému priviesť obrovské množstvo aktívnych ľudí, ktorí budú klikať, vypĺňať dotazníky a vlastne zbierať centíky… A keď hovorím o obrovskom množstve, bavíme sa nie o stovkách, ale tisíckach ľudí. Z ich práce budete potom profitovať.

 

Rátajte teda s tým, že budete musieť stráviť celé hodiny spamovaním na Facebooku a rôznych diskusných fórach, aby ste si v budúcnosti možno zarobili pár desiatok eur mesačne navyše. Píšem „možno”, lebo ak privediete do systému neaktívnych ľudí, prípadne takých, ktorých to po čase omrzí, nič na nich nezarobíte. Sami teda zvážte, či sa vám ten čas, ktorý do toho vložíte, oplatí.

 

Lepším členstvom môžete zarobiť ešte viac

Neobux ponúka okrem základného členstva „Standard“, ktoré je zadarmo, ešte ďalšie 4 členstvá. Tie sú však spoplatnené. Ide o členstvá „Golden“, „Emerald Sapphire“, „Platinium Diamond“ a „Ultimate“. 

Golden členstvo stojí 90 USD, cenu tých ďalších sa mi nepodarilo zistiť. Budú však drahšie, keďže sú to vyššie levely. Tieto členstvá vám majú priniesť väčšie zisky z vašich refferálov. Čím vyššie členstvo si zakúpite, tým viac na nich budete zarábať, aspoň tak to tvrdí stránka Neobux.com. Na obrázkoch nižšie môžete vidieť, koľko zarobíte pri akom členstve.

 

Spoločnosť ponúka okrem základného členstva

 

Zaváňa to podvodom, resp. Ponziho schémou

Ak sa vám nechce do tohto systému lákať ďalších ľudí, je tu predsa len ešte jedna možnosť. A dovolím si tvrdiť, že práve na tomto je postavený Neobux. Vy si môžete tých ľudí prenajať, resp. zakúpiť. Áno, čítate veľmi dobre. Ak chcete na Neobuxe normálne zarobiť, budete musieť buď lákať do systému ďalších ľudí, alebo si za vlastné peniaze tých ľudí zakúpite.


Sto prenajatých ľudí vás bude stáť 20 dolárov. Mám však miernu obavu, že títo ľudia nie sú reálni a že v skutočnosti ide o robotov, resp. naprogramovaný softvér. A to znamená len jedno: vaši falošní refferáli budú klikať tak, ako to nastaví majiteľ Neobuxu. A v jeho záujme je, aby v systéme udržal peniaze čo najdlhšie. Preto pre mňa vôbec nie je prekvapením, že zo zakúpených refferálov „pracuje“ v skutočnosti možno len 30 %. Takýmto spôsobom sa vám vašich investovaných 20 dolárov vráti možno o pol roka…

Ja som si, samozrejme, žiaden balíček nezakúpil, takže to nemôžem potvrdiť. Avšak na rôznych diskusných fórach sa na túto tému vedú zaujímavé diskusie. Celkom trefný názor nájdete napríklad v tomto YouTube videu https://www.youtube.com/watch?v=BLa1I8J4dzw.

 

Perfektný podnikateľský plán pre majiteľa tohto systému, čo poviete? Idete s tým, že si chcete niečo zarobiť na tejto klikačke, no nakoniec to vyzerá tak, že budete musieť investovať vlastné peniaze, aby ste zarobili aspoň niečo. Inak budete len klikať a to, čo zarobíte za rok, vám nepokryje ani náklady na elektrinu.

 

Pár slov na záver

Vyzerá to ako celkom dobre premyslená Ponziho schéma, resp. podvod. A prečo si to myslím? Dôvod je jednoduchý. Táto stránka funguje už od roku 2008 a podľa môjho názoru v dnešnej dobe tieto klikačky už veľmi nefungujú. Tých inzerujúcich firiem, ktoré by mali záujem o takúto reklamu, je málo.

Odkiaľ ale potom berú peniaze na vaše výplaty? Odpoveď je veľmi jednoduchá - z peňazí ľudí, ktorí investovali za zakúpenie vyššieho členstva či za prenajatie refferálov. Čím sa v podstate dostávame k základnej charakteristike Ponziho schémy.

 

V každom prípade, aby som nebol len negatívny, spoločnosť skutočne vypláca, teda aspoň mne vyplatili 2 $. Môže to byť ale návnada. Poviete si, spoločnosť je seriózna, skutočne vypláca, čo tak rozbehnúť to vo veľkom a zakúpiť si aspoň Golden balíček za 90 USD a k tomu aspoň 500 refferálov za 100 dolárov. A potom sa to s vami už len vezie...

 

Suma sumárum: Neobux je nepochybne dobrý biznis, ale len pre majiteľa stránky a možno pár najaktívnejších ľudí, ktorí privedú do systému tisíce aktívnych refferálov. Zvyšok bude mesačne zbierať iba centíky. Za seba môžem povedať, že som vyskúšal, no neoslovilo ma to. 

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom sa skúste pozrieť aj na diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií na túto tému.
 
Máte sami nejaké skúsenosti s portálom Neobux? Budem rád, keď sa zapojíte do diskusie a napíšete vlastné skúsenosti.

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom sa skúste pozrieť aj na diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií na túto tému.

Máte sami nejaké skúsenosti s portálom Neobux? Budem rád, keď sa zapojíte do diskusie a napíšete vlastné skúsenosti.

 

Ak sa vám tento článok páči (prípadne celý môj web), zdieľajte ho so svojimi priateľmi, určite to ocenia. Pokojne sa pridajte aj do mojich facebookových skupín a budete neustále informovaný o nových príležitostiach. Prvá skupina je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v druhej facebookovej skupine zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Neobux - moje skúsenosti s touto americkou stránkou - recenzia

Dátum: 12.12.2018

Vložil: Záujemca

Titulok: Daňové otázky

Dobrý večer
Zaujímalo by ma ako funguje daň z príjmu pri takýchto projektoch. Keď ste si Vy posielali peniaze na účet, strhli Vám z tej sumy daň a odvody, alebo je potrebné tento úkon realizovať v daňovom priznaní? Existuje nejaká hranica po ktorú netreba daniť? Počul som niečo o 5 eurách, ale môžem sa mýliť. A hranica po ktorú mľudí ešte nemôžu zavrieť do basy? Počul som že 1000 eur, lebo daň z toho je do 200 eur a to je len priestupok a nie trestný čin, ale neviem či sa to dá aplikovať aj tu. Ak pre svoj zárobok využijem nejakú formu členstva, môžem si tieto náklady odpísať z daní?
A ako to vlastne celé funguje? Podpisovali ste na stránke nejakú pracovnú zmluvu, alebo je to viac na divoko?
Táto téma ma zaujíma aj všeobecne, keďže manželka je doma na materskej. Dá sa na týchto stránkach nájsť aj článok zameraný na daňovú otázku pri práci na doma cez internet všeobecne?

Pridať nový príspevok