Linketica, to je zaujímavý zárobok nielen pre majiteľov online magazínov

17.09.2018 21:12

Reklamný Pay Per Post systém Linketica.com ponúka možnosť zarobiť si peniaze. Vlastníte nejaký blog, facebookovú skupinu, YouTube kanál, prípadne máte navštevovaný Instagram, a chceli by ste si privyrobiť nejaké peniaze navyše? Alebo vlastníte nejaký e-shop a hľadáte možnosti, ako zvýšiť jeho návštevnosť a dosiahnuť tak vyššie zisky? Nech už patríte do ktorejkoľvek skupiny, vaše problémy môže vyriešiť nový portál linketica.com, ktorý spája inzerujúce firmy, tvorcov obsahu a influencerov. Že nepatríte ani do jednej skupiny? Nevadí. Linketica ponúka možnosť zarobiť si aj bez toho, aby ste niečo vlastnili.

 

Čo je to Linketica a ako funguje?

Linketica je moderný český reklamný PPP systém, ktorý funguje ako trhovisko medzi majiteľmi nejakého blogu, YouTube kanálu či facebookovej skupiny a inzerujúcimi firmami.  PPP je skratka anglického výrazu Pay Per Post, čo v preklade znamená „platba za reklamný článok“ (môže ísť aj o recenziu, YouTube video, platený tweet alebo platený status na Facebooku). 

Ide o novinku, ktorá uzrela svetlo sveta v septembri 2017. Prevádzkovateľom serveru je liberecká spoločnosť Nuvio s.r.o., ktorá sa špecializuje na webdizajn a taktiež internetový marketing.

 

Princíp tohto systému spočíva v tom, že inzerent, teda firma, ktorá hľadá možnosti zvýšenia svojich ziskov, zadá dopyt na PR článok. Vy ako majitelia nejakého online magazínu, prípadne Twitter či Instagram účtu, sa môžete na tento dopyt prihlásiť. Následne sa s firmou dohodnete na podmienkach. Potom už len spomínaný článok zverejníte na svojom webe a máte zarobené. 

 

Takáto forma reklamy je účinná pre všetky tri strany. Vy ako tvorca obsahu (čiže majiteľ blogu, YouTube kanálu alebo nejakej facebookovej skupiny) si môžete celkom slušne zarobiť, inzerent získa novú návštevnosť, a tým aj potenciálnych zákazníkov na svoj e-shop, no a portál Linketica.com si za sprostredkovanie takého obchodu strhne províziu. Tá sa pohybuje okolo 25 %. Podobné číslo neponúkne žiadny ďalší podobný systém na trhu.

 

Stránku je možné prepnúť hneď do štyroch svetových jazykov, okrem češtiny a slovenčiny funguje bez problémov aj v anglickom či poľskom jazyku. V príprave sú aj ďalšie verzie, ktoré budú spustené v priebehu nasledujúcich mesiacov.

 

 

Aké výhody ponúka Linketica tvorcom obsahu?

Či už ste teda majiteľom nejakého internetového magazínu, alebo vlastníte celkom navštevovaný YouTube kanál, prípadne ste hviezdou na Instagrame alebo inej sociálnej sieti, reklamný systém Linketica vám ponúka nasledujúce výhody:

  • bezpečný spôsob, ako pravidelne zarábať peniaze na internete,

  • zverejnením kvalitného článku s hodnotnými informáciami na svojom webe priláka nových návštevníkov,

  • živá podpora,

  • rýchla výplata. Tá je možná už od 1 Kč a svoje zarobené peniaze dostanete do 24 hodín. Neexistuje teda žiadne výplatné minimum,

  • jedna administrácia namiesto niekoľkých reklamných systémov,

  • možnosť zarobiť si viac než inde.

 

Reálne si ako bloger či influencer môžete zarobiť aj niekoľko stoviek eur mesačne, no musíte byť aktívny. Musíte mať nejakú rozumnú návštevnosť, aby ste pre inzerujúce firmy boli atraktívny. Váš zárobok môže ovplyvniť niekoľko faktorov. Jedným z nich je napríklad lukratívnosť odboru (je rozdiel, či máte blog/FB skupinu o financiách, alebo o rastlinách), ďalej sila spätných odkazov, resp. kvalita webovej stránky, návštevnosť, a to predovšetkým pri Facebooku a Instagrame. Tých faktorov je skutočne veľa. Najdôležitejšie budú ale, samozrejme, vaše obchodné zručnosti.   

 

Linketica.com je portál, pri ktorom si prídu na svoje blogeri, influenceri ale aj majitelia e-shopov.

 

Aké výhody ponúka Linketica inzerentom?

Ak hľadáte nejaké nové možnosti, ako získať väčšiu návštevnosť svojho internetového obchodu, prípadne iného biznisu, a optimalizovať tak svoje zisky, ste tu správne. Linketica vám ponúka nasledujúce výhody:

  • bleskový prístup k viac než tisícke rôznych magazínov,

  • možná propagácia na YouTube alebo zdieľanie príspevkov cez sociálne siete,

  • jedna faktúra za kredit pre všetky kampane,

  • možnosť spravovať viacero svojich reklamných kampaní naraz,

  • automatická kontrola dodaných článkov a odkazov,

  • marketingová podpora, ktorá je k dispozícii každý deň medzi 09:00 a 17:00,

  • nákup reklamy vo forme PR článkov, YouTube videí, reklamných príspevkov na Facebooku, Instagrame, prípadne inej sociálnej sieti.

 

Ako inzerent môžete za kredit zaplatiť buď bankovým prevodom (FIO Banka), alebo prostredníctvom platobnej brány (Gopay), čo je značne rýchly proces, a začať môžete takmer ihneď. Minimálna výška dobitia kreditu je 1 000 Kč bez DPH.

 

Nemám e-shop ani blog, môžem si zarobiť aj ja?

Áno. Stránka Linketica.com ponúka možnosť zarábať peniaze aj bežným ľuďom, ktorí nevlastnia žiadnu webovú stránku. Pýtate sa, ako? Jednoducho - prostredníctvom affiliate, resp. partnerského programu.

Každý affiliate partner, ktorý sa zaregistruje do Linketica.com ( zaregistrovať sa  môžete tu  ) a privedie do ich systému platiacich inzerentov, publisherov alebo influencerov, dostane 10% províziu.

 

Príklad:

Ak portálu Linketica odporučíte nejakú inzerujúcu firmu, ktorá bude každý mesiac utrácať za reklamu 700 eur, vy budete každý mesiac dostávať z tejto sumy 10% províziu, čiže 70 eur. A to po dobu 2 rokov!

 

Príklad č. 2:

Ak portálu Linketica odporučíte nejakého šikovného blogera, influencera a dotyčná osoba bude každý mesiac zarábať na reklame 1 000 eur, vy budete dostávať z tejto sumy 10% províziu, čiže 100 eur. A to po dobu 2 rokov.

 

O affiliate marketingu som na svojom webe napísal niekoľko článkov, ak chcete vedieť, ako táto forma online zarábania funguje, prekliknite sa tu.

 

Môj názor

Skúsenosti s týmto systémom, bohužiaľ, nemám. Ide o mladý projekt, ktorý funguje len niečo vyše jedného roka. Podobných pay per post systémov, ako je Linketica, funguje ale v súčasnosti niekoľko a na internete nie je badať žiadnu negatívnu kritiku ani na jeden z nich. Na základe toho možno usúdiť, že ide o fungujúci biznis model pre všetkých zúčastnených.

Čo sa mi v porovnaní s konkurenčnými PPP stránkami páči, je to, že Linketica ponúka možnosť privyrobiť si peniaze nielen pre blogerov, ale aj pre youtuberov a majiteľov facebookovej alebo instagramovej skupiny. A to žiadny iný PPP reklamný systém neponúka.

 

Pár slov na záver

Chcete sa zviditeľniť? Linketica sa postará o vašu prezentáciu nielen na blogoch, ale aj na Facebooku, Instagrame alebo Twitteri, všetko veľmi ľahko a bez väčšej námahy. Vaše sociálne siete porastú a ako bonus si môžete celkom slušne zarobiť. Výplata je možná už od jednej koruny, a to do 24 hodín. Žiadne dlhé čakanie a žiadne výplatné minimum, navyše je k dispozícii živá podpora, takže ak by nastala nejaká komplikácia, vyrieši sa skutočne obratom. Prehľadná administrácia je len jednou z radu výhod.

Registrácia je úplne jednoduchá a hlavne zadarmo. Postačí len niekoľko kliknutí a hotovo. Potom  vložíte do systému svoj reklamný priestor, web, YouTube kanál alebo sociálnu sieť. Následne sa s nejakou inzerujúcou firmou dohodnete na podmienkach a už čoskoro si zarobíte svoje prvé peniažky. Jednoduché, však?

 

Registrácia do Linketica systému.

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom sa skúste pozrieť aj na diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií na túto tému.
 
Máte sami nejaké skúsenosti s portálom Linketica? Budem rád, keď sa zapojíte do diskusie a napíšete vlastné skúsenosti.

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom sa skúste pozrieť aj na diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií na túto tému.

Máte sami nejaké skúsenosti s portálom Linketica? Budem rád, keď sa zapojíte do diskusie a napíšete vlastné skúsenosti.

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Linketica, to je zaujímavý zárobok

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok