Kairos Technologies ide do likvidácie

14.01.2018 11:45

Pyramídová hra Kairos Technologies končí, ide do likvidácie. Princíp pyramídovej hry/Ponziho schémy je pre obyvateľov strednej Európy pomerne známy. Je ale pravdou, že sa, bohužiaľ, mnohokrát stáva aj pomerne úspešným. Dôkazom toho je aj príbeh o spoločnosti Kairos Technologies, ktorá prišla s pomerne nevšedným spôsobom zárobku. Jednoducho prenajmete časť svojho pevného disku firme Kairos, ktorá vám za takúto službu bude vyplácať peniaze. Vyzeralo to zdanlivo jednoducho a mnoho ľudí s touto spoločnosťou dokonca podpísalo zmluvy.

 

Pred týmto projektom som na svojej stránke ľudí varovalv roku 2015. O Kairose som napísal článok, ktorý si do dnešného dňa prečítalo viac ako 400 000 návštevníkov. Bol to zároveň aj najdiskutovanejší článok na mojom webe. Bolo veľa ľudí, ktorí ma za článok skritizovali, nadávali mi, dokonca sa mi vyhrážali fyzickým napadnutím, ak článok z webu nestiahnem. Dnes sú však všetci ticho. Ten článok si môžete prečítať na tejto stránke.

 

Ako celý, na prvý pohľad pomerne podozrivý, projekt vlastne dopadol?

 

Zhodnotenie vkladu až 250 % ročne, pyramídová/Ponziho schéma ako vyšitá

Malo ísť o netradičný pasívny príjem, spoločnosť Kairos Planet Technology bola zaregistrovaná v Spojenom kráľovstve v roku 2014. Ponúkať mala úctyhodné dvestopäťdesiatpercentné zhodnotenie vkladu! Webové stránky bez fotografií boli spracované pomerne jednoducho, mnohým radovým investorom to ale vôbec neprekážalo. Základný balíček stál 125 amerických dolárov, po jeho zakúpení ste firme prenajali 15 GB na svojom disku.

 

Aby ste mohli privádzať nových členov a „zarábať“ tak ešte viac, bolo nutné kúpiť si balíček s hodnotou necelých šiestich stoviek dolárov. Balíčky boli potom ešte dva (balíček za 1 577 dolárov a 180 GB priestoru a balíček za 2 777 dolárov, čím ste prenajali 320 GB miesta na harddisku). Ďalšou podmienkou, aby ste mohli zarábať, bolo, že počítač musel byť pripojený do siete najmenej desať hodín denne.

 

Zaujímavé bolo napríklad aj to, že firma Kairos sídlila na virtuálnej adrese, mala pritom spolupracovať napríklad so svetoznámou automobilkou Nissan Motors. V Bielorusku zatkli lídra Kairos už po dvoch mesiacoch od prvotnej propagácie. Prípad riešila aj Slovenská obchodná inšpekcia.

 

A ako to vlastne s Kairosom dopadlo?

Celá bublina nedávno spľasla, pretože spoločnosť ide do likvidácie. Rozhodol o tom britský súd už na konci novembra, pojednávanie sa konalo bez oficiálneho zástupcu spoločnosti. Firemná schránka v Londýne, Praed Street 61, je zrejme už opustená.

 

Na Slovensku a v ČR boli podvedené tisícky ľudí, ktorí sa svojich vložených prostriedkov pravdepodobne už nikdy nedomôžu. Ak máte s Kairos Technologies uzatvorenú zmluvu a chcete svoje peniaze späť, máte pred sebou náročnú a neistú cestu. V oficiálnych súdnych dokumentoch môžete dohľadať likvidátora spoločnosti a žiadať odškodnenie.

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme.

Prišli ste niekedy do kontaktu so spomínanou firmou? Potešíte ma, ak do diskusie napíšete svoje vlastné skúsenosti.

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Kairos Technologies ide do likvidácie

Dátum: 17.03.2021

Vložil: Boris

Titulok: podvod

mna do tohot projektu navliekol sused,prisiel som cca o 1600 euro,neviem teraz presne...ale vsetko riesil sused,registraciu atd...po roku stale nic,teraz neviem ci ma neobtiahol on alebo ozaj kairos ...dostal som od nich mail vraj som sa registroval ako spolocnost co je hlupost a od vtedy nic

Dátum: 17.03.2021

Vložil: Erik

Titulok: Re:podvod

kedže 60 % vkladu išlo na zaplatenie štruktúry a iba zvyšok do Kairosu, pýtal by som si si 3/5 od suseda späť, ostatné je Váš poplatok za hlúposť, proste taký platený IQ test za 640€

Dátum: 09.01.2023

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:podvod

Kairos vás napálil zcela jistě. To byl podnik vymyšlený od samého počátku jako pyramidový / Ponzi podvod. A takové podvody vždy končí "kolektivní ztrátou". Nic na tom nemůže změnit nějaký mail, co vám podvodník pošle a ani to, že někteří jedinci se na tom podvodu napakují.

Není jisté, jestli váš soused věděl, že to je podvod. Možní to věděl a věděl, že nejspolehlivější způsob, jak z něj vyjít jako vítěz, je přivést do něj co nejvíce dalších lidí... kteří mu zaplatí jeho letenku v letadle.
Nebo jen podlehl psychóze a vymývání mozku typu "mějte odvahu vystoupit z davu, budoucnost je ve vašich rukou, máte příležitost, která se nebude opakovat, nemůže to být podvod, když vyplácejí..."

Dátum: 13.07.2018

Vložil: Roman

Titulok: klamari

Neviem preco tu niektostale tara hluposti a klame. Projekt neskoncil, len pokracuje dalej s inym menom. Vazena Veronika prihlaste sa podla navodu a instrukcii, ktore ste dostali emailom. Tieto informacie boli na stranke od februara tohto roku do 30.6.

Dátum: 27.07.2018

Vložil: Veronika

Titulok: Re:klamari

Ten email som nenašla. Mohli by ste mi poslať návod a inštrukcie na prihlásenie?

Dátum: 06.09.2018

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:klamari

Romane (Valoviči?!?) - nazývejte věci pravými jmény!

"Projekt neskoncil, len pokracuje dalej s inym menom."

Opravím vás:
"Podvod Kairos Planet skončil, ale je tu nový podvod od stejných autorů - Planet mobile".

Ne projekt, ale podvod. Skončil krachem (jak jinak u Ponzi a letadel), ne že neskončil. Nepokračuje, ale byl nahrazen jiným podvodem, který také skončí krachem (jak jinak u Ponzi a letadel), do kterého se lákají zbylí zoufalci a důvěřivci ze zkrachovalého prvního podvodu.

Pokud někdo mluví jako vy, je buď totální hlupák, nebo (a to je pravděpodobnější) velký podvodník, osobně zainteresovaný na provozu těchto podvodů! Takovým lidem se říká MLM Ponzi pimps (pimp = pasák)

Dátum: 18.03.2018

Vložil: Veronika

Titulok: Odškodnenie

Viete mi poradiť ako sa dostať k oficiálnym súdnym dokumentom? A má to vôbec význam podľa Vášho názoru? Ďakujem

Dátum: 30.04.2018

Vložil: Admin

Titulok: Re:Odškodnenie

Dobrý deň,

mrzí ma to, ale s týmto Vám nepomôžem. Netuším.

Pridať nový príspevok