23 nápadov, ako si privyrobiť na PC z pohodlia domova

05.04.2021 12:43

Rastlina s drobnými peniazmi a nadpisom 23 tipov na online zárobok. Žijeme v zložitých časoch, keď čoraz viac ľudí trpí stratou svojej práce, resp. má problém s udržaním si svojho zamestnania či podnikania. Veľa ľudí je preto nútených hľadať si nejaký alternatívny príjem (brigádu) a ten je v čase lockdownu možné získať zrejme len na internete. Ak tiež patríte k týmto ľuďom a momentálne sa snažíte zorientovať v tom, čo skutočne funguje a čomu by ste sa radšej mali vyhnúť, aby ste zbytočne nestrácali čas a nenaleteli nejakým podvodníkom, rozhodne vám odporúčam prečítať si túto recenziu.

 

Nájdete tu 23 osvedčených tipov, ako a kde si môžete skutočne zarobiť. Niektoré tipy ponúkajú iba drobný zárobok, pri iných si môžete vybudovať celkom slušný pasívny príjem. Všetko závisí na vašej šikovnosti a ochote učiť sa nové veci.

Poďme na to!

 

1. Platené online prieskumy

Vyplňovaním dotazníkov na počítači je možné si zarobiť drobné peniaze.

Prvá seriózna možnosť, ako si niečo privyrobiť na internete, je bezpochyby vyplňovanie dotazníkov. Existuje množstvo portálov/prieskumných agentúr, ktoré sú ochotné zaplatiť vám za váš názor. Stačí sa len zaregistrovať a nechávať si posielať dotazníky na zvolenú mailovú adresu. Taktiež bude potrebné, aby ste vyplnili základné údaje na svojom profile, lebo len tak môžu spoločnosti zistiť, či patríte do vhodnej cieľovej skupiny.

Vypĺňanie dotazníkov vám neumožní len získať navyše nejaké finančné prostriedky, ale napríklad aj rôzne poukážky do internetových alebo kamenných predajní. Tie môžete použiť na nákup vecí, ktoré momentálne potrebujete.

Týmto spôsobom zarábania online určite nezbohatnete, ide len o drobný zárobok, no v dnešných časoch sa hodí každé euro. Alebo nie?

Na Slovensku pôsobí niekoľko agentúr, ktoré ponúkajú takýto zárobok. Spomeniem ich zopár – Marketagent, Slovenský národný panel, TGM panel atď. Odporúčam prečítať si článok Ako fungujú prieskumné agentúry. Nájdete tam cez 20 firiem, ktoré vám zaplatia za váš názor.

 

2. Privyrobenie hraním online hier

Joystick na online hranie.

Uvoľniť sa pri hrách na PC či konzole patrí medzi obľúbené aktivity počas voľného času. Ak patríte tiež medzi tých, ktorí s radosťou vypnú pri takejto aktivite, zbystrite svoju pozornosť. Táto zábavná činnosť môže do vášho každomesačného rozpočtu priniesť o niekoľko desiatok eur navyše.

Aj v súčasnosti existuje pár hier, v ktorých môžete získať napríklad rôzne legendárne artefakty a tie neskôr pri troške šťastia predať iným hráčom, ktorí by mohli mať o ne záujem. Nejde však o rýchly a jednoduchý zárobok, naopak, počítajte s tým, že kým nájdete taký artefakt, budete musieť stráviť za PC niekoľko stoviek hodín. Ak by ste ich ale za PC strávili tak či tak, potom prečo neskúsiť zamerať sa práve na tie hry, ktoré takú možnosť ponúkajú? Sú to napríklad Counter Strike, Diablo 3 a podobne.

Možností, ako si zarobiť pri hrách, je viacero, nie je to len o hľadaní artefaktov a ich následnom predaji. V tomto článku nájdete ďalšie zaujímavé tipy.

 

3. Mystery shoping

Ide o pomerne novú možnosť zárobku, ktorá si však veľmi rýchlo začala získavať množstvo priaznivcov. Mystery shoping predstavuje v podstate jednu z marketingových stratégií, ktorá pomáha odhaľovať, v akej kvalite sú ponúkané služby v danom obchode. Do tejto stratégie sa môžete zapojiť i vy – stačí sa zaregistrovať na určených stránkach (tu nájdete 9 firiem, ktoré ponúkajú prácu mystery shoppera) a pravidelne odpovedať na otázky, ktoré sa týkajú predaja, kvality služieb a spokojnosti.

Mystery shopper znamená v doslovnom preklade fiktívny/falošný nakupujúci. Vašou úlohou bude teda navštíviť predajňu, niečo si kúpiť (blok/paragón vám preplatí firma, vy zo svojho rozpočtu nič neminiete) a následne na nákup urobiť recenziu. Zameriate sa najmä na tieto veci: Je k vám personál milý? Predajcovia vám vyjdú v ústrety? Tlačia na vás pri nákupe? Budete si všímať aj maličkosti, čo sa vám páči a naopak, čo sa vám nepáči. Následne to všetko uvediete v dotazníku.

Nejde o prácu na plný úväzok, naopak, ide o brigádu na dohodu/čiastočný úväzok a firmy vám zaplatia za vykonanie konkrétnej úlohy. Jedna takáto úloha vám môže pomôcť zarobiť si od 5 do 60 eur, takže vďaka mystery shoppingu si môžete vybudovať celkom slušný bočný príjem.

 

4. Cashback – nakupovanie

Žena, ktorá miluje nakupovanie online.

Na nakupovanie v online obchodoch si už zvykol každý z nás. Pomocou niekoľkých kliknutí môžeme získať už temer čokoľvek, čo momentálne potrebujeme. Nezáleží na tom, či ide o elektroniku alebo o oblečenie. A práve tu prichádza na rad cashback z nákupov – zaregistrujte sa na stránkach ponúkajúcich túto možnosť, prejdite cez ne na svoje obľúbené obchody a získajte peniaze späť z každého nákupu

Okrem toho je vždy možné využiť i zaujímavé zľavy a tipy na nákupy. Nutnosť nakupovať potrebné veci neovplyvníte, ale môžete aspoň z toho niečo získať. Vďaka portálom zameraných na cashback môžete rovnako ako ja ušetriť na nákupoch každý mesiac desiatky eur! A to nie je všetko. Niektoré cashback ponúkajú šikovnejším aj možnosť zarobiť si nejaké peniaze navyše.

Na Slovensku pôsobí niekoľko takýchto portálov, spomeniem plnapenazenka.sk, refundo.sk a tiež napríklad tipli.sk. Na posledný menovaný portál som napísal recenziu, môžete si ju prečítať tu.

 

V tomto článku nájdete  komplexné porovnanie všetkých cashback systémov, ktoré fungujú na Slovensk u.

 

5. GPT systémy

Chceli by ste si privyrobiť peniaze vykonávaním nenáročných činností, ako je, sledovanie videí, písanie recenzií, hranie hier, vyplňovanie dotazníkov navštevovanie webových stránok a podobne? Hovoríte, že nič také neexistujete? Omyl! Reč je o takzvaných GPT portáloch.

Sú to portály, na ktorých sa združuje veľké množstvo inzerujúcich firiem a záujemcov o zárobok. Tí na stránkach potom plnia rôzne úlohy a mikropráce, za ktoré dostávajú body. Keď záujemca o zárobok získa dostatočný počet bodov, môže požiadať o výplatu. Body je možné zameniť buď za peniaze, alebo za rôzne vecné ceny.

Na Slovensku takéto weby neexistujú, v zahraničí ich nájdeme hneď niekoľko.

Týmto systémom sa venujem viac v článku – PTC klikačky za peniaze a vecné ceny.

 

6. Handmade – predaj

Mať schopnosť vytvoriť niečo jedinečné a originálne je obrovský dar. Ak milujete vytváranie vecí vlastnými rukami, je pravý čas presunúť svoju záľubu na novú úroveň.

Netušíte, či by sa vaše výtvory niekomu zapáčili? Dnes máte možnosť to zistiť vďaka portálom, ako je napríklad sashe.sk či handmade.sk. Zaregistrujte sa, odfoťte svoje kreatívne výtvory a navrhnite cenu. Možno vás prekvapí záujem, ktorý dnes dokážu vyvolať originálne a krásne veci. Výrobky z papiera, látky i dreva sa dnes tešia mimoriadnej obľube a ak dokážete vytvoriť niečo, čo zákazníkov zaujme, môžete si celkom slušne privyrobiť. A v budúcnosti, kto vie, možno si vďaka handmade vybudujete vlastný biznis, ktorý vás bude živiť.

 

7. MLM

Pod týmto označením sa skrýva do značnej miery kontroverzný viacúrovňový či sieťový (multi-level) marketing. Často sa zakladá na predaji rôznych typov kozmetiky alebo výživových doplnkov, jeho korene však siahajú ešte ďalej. Rozhodne nezastávam žiadny názor týkajúci sa jeho kladov a záporov, v tomto ohľade však mám pre vás jedno odporúčanie. Ak sa rozhodnete venovať svoju pozornosť a snahu zarábať na internete týmto spôsobom, veľmi dôkladne si vyberajte spoločnosti, ktorým môžete dôverovať.

Pred samotným rozhodnutím nie je na škodu urobiť si krátky prieskum a prejsť si kladné i záporné recenzie. Vďaka prieskumu sa môžete vyhnúť sklamaniu a strate peňažných prostriedkov. MLM patrí dnes medzi komplikované a náročné schémy, ktoré mnohé spoločnosti využívajú na nekalé praktiky. Opatrnosť je v tomto smere rozhodne tým správnym krokom.

Ak sa vám však podarí natrafiť na spoločnosť MLM s kvalitným a užitočným produktom, môže to byť celkom zaujímavá príležitosť, ako si vybudovať vedľajší, pasívny príjem, a tým si zlepšiť svoj rodinný rozpočet.

 

 

8. Práca v online marketingu

Stratégie na online marketing.

Marketing je dnes jedným z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich odvetví, ktoré ponúka množstvo príležitostí na zárobok, resp. prácu na home office.

Dokážete vytvárať zaujímavé články, nezľaknete sa analýz alebo vás skôr zaujíma správa sociálnych sietí? To všetko môžete v tomto odvetví využiť. Výhodou práce v marketingu je fakt, že množstvo činností môžete vykonávať z pohodlia svojho domova. Veľmi nápomocné dokážu byť skupiny na sociálnych sieťach, ktoré združujú takýchto ľudí. Získate tým prehľad nielen o najnovších trendoch, ale navyše môžete reagovať i na ponuky na prácu, ktoré vás zaujmú. V tomto odvetví je mimoriadne podstatná chuť učiť sa a stále objavovať nové méty.

 

9. Korektúry textov

Zaujímavá a rozhodne nie ľahká práca. Máte však gramatiku v malíčku? Dokážete nájsť chyby tam, kde ich ostatní nevidia? Korektúry textov si na trhu práce rozhodne nájdu svoje uplatnenie. Ak začínate, pridajte ponuku svojej práce na rôzne študentské skupiny alebo portály. Pri písaní bakalárskej alebo diplomovej práce sa vždy hodí mať jeden pár očí navyše, ktorým sa podarí nájsť nesúvisiace spojenie, stratené vetné členy i zatúlané čiarky. Rovnako si korektúry textov nájdu svoje uplatnenie i pri písaní blogov alebo vo vydavateľstve. Možností, kde by ste si mohli zarobiť vďaka tejto profesii, je naozaj nespočetne veľa.

 

10. Písanie článkov/copywriting

Copywriting patrí medzi zaujímavé metódy vďaka ktorým si môžete vybudovať online príjem.

Dnes existuje celý rad internetových magazínov, ktoré sa zaoberajú prinášaním zaujímavých informácií. Milujete kozmetiku a vyznáte sa v nej? Je technika vašou vášňou a dokážete o nej zaujímavo písať? Baví vás vytvárať vtipné články? Máte vo svojom hľadáčiku magazín, ktorý s radosťou čítate a vždy vás dokáže nadchnúť? Pozrite si ponuku práce alebo sa ozvite z vlastnej iniciatívy. Písanie článkov môže váš rozpočet skvelo obohatiť.

Väčšina internetových magazínov hľadá stále nových redaktorov, ktorí by mohli priniesť zaujímavé správy i svieži pohľad na zvolenú problematiku.

Uplatniť sa môžete pokojne aj v nejakom e-shope. Aj tie potrebujú šikovného copywritera/textára na vytváranie popisov produktov, na písanie článkov na blog alebo na vytvorenie reklamných článkov pre zákazníkov.

Možností je opäť neúrekom, už len nájsť tú správnu brigádu. Skúsiť môžete aj rôzne portály, ktoré združujú pisateľov a firmy žiadajúce texty, ktoré potrebujú na svoje weby. Na Slovensku taký portál zatiaľ neexistuje, no u našich susedov ich pár nájdeme. Spomeniem hlavne copywriting.cz.

 

11. Ťaženie kryptomien

V súčasnosti ide o veľmi populárnu tému, o ktorú sa zaslúžil napr. aj Bitcoin, ktorý každým dňom trhá rekordy pri náraste svojej hodnoty.

Ťaženie kryptomien prebieha tak, že ľudia, veľmi často združení do skupín (označované za pool), majú spoločnú infraštruktúru. Samotná ťažba prebieha prostredníctvom riešenia numerických algoritmov. Po vyriešení vznikne ďalší blok kryptomeny, pričom daná skupina dostane províziu za vyťaženie tohto bloku.

Provízia sa rozdelí v skupine podľa zásluh jej členov. Je potrebné byť vždy súčasťou skupiny, pretože jednotlivci majú dnes mizivú šanci vyťažiť daný blok kryptomeny. Nevýhodou je fakt, že ťaženie kryptomeny je mimoriadne náročné (numerická náročnosť ťaženia sa postupom času neustále zvyšuje).

 

12. Prekladanie článkov

Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom. Kto z nás už počul toto príslovie? Asi každý. Musím však priznať, že je pravdivé. Znalosť cudzích jazykov je v dnešnej dobe mimoriadne vítané.

Ak sa tiež môžete pýšiť znalosťou cudzieho jazyka, v ktorom vynikáte, využite prekladanie článkov. Práca na voľnej nohe z pohodlia domu a v oblasti, ktorej rozumiete? Prečo nie? Dnes je dokonca možné prekladať články i z českého jazyka do slovenského, čo vyhľadávajú najmä české obchody, ktoré chcú na Slovensku predávať svoj tovar.

Stále častejšie je však vyhľadávaný i preklad článkov z ruštiny do slovenčiny. Stačí sa len porozhliadnuť a využiť možnosť, ktorá sa v tomto smere ponúka. Môže to byť príjemná práca popri škole či popri inom zamestnaní, ktorá vám zaručí množstvo nových poznatkov a skúseností.

 

13. Fotografovanie

Zarobiť na internete môžete aj fotografovaním.

Služba, ktorá je dnes vyhľadávaná veľmi často. Nehovoríme len o klasických portrétových fotografiách – kvalitný fotograf si svoje uplatnenie nájde i pri produktových fotografiách, ktoré musia mať svoju špecifickú atmosféru. Je pravda, že táto práca je veľmi náročná na čas a vybavenie, preto sa do nej pustite len v prípade, že už disponujete znalosťami a potrebným vybavením. Fotiť však môžete i pre vlastnú zábavu - to, čo sa vám páči. Fotky potom môžete spolu so svojím kontaktom umiestniť na voľne dostupné databázy, lebo nikdy neviete, koho zaujmú.

Ďalšou možnosťou je predaj vašich fotiek prostredníctvom rôznych fotobánk, na ktorých sa združujú mediálne agentúry, majitelia magazínov a e-shopov a všetci tí, ktorí potrebujú na svoje weby pekné obrázky.

 

14. Virtuálna asistentka

Práca virtuálnej asistentky je naozaj rozmanitá a často závisí predovšetkým od individuálnej dohody medzi vami a klientom/zamestnávateľom. Môže predstavovať všetko od zákazníckej podpory cez správu sociálnych sietí až po podklady pre firemné účtovníctvo. Ak dokážete mať všetko perfektne pod palcom i z pohodlia svojho domu a nemôže vás zaskočiť žiadna nepredvídateľná situácia, potom môžete seriózne uvažovať nad prácou v tejto oblasti. Virtuálna asistentka je pravou rukou svojho klienta, nech sa už nachádza v ktoromkoľvek kúte sveta.

Možno vás prekvapí, že ako virtuálna asistentka si budete môcť i naďalej nájsť čas na svoje koníčky a zábavu. Všetko sa odvíja od správneho manažovania svojho času a povinností.

 

15. Doučovanie

S príchodom online vzdelávania začalo mať mnoho žiakov problémy s učivom. Nestíhajú, nerozumejú alebo im jednoducho chýba správny uhol pohľadu. Doučovanie je prácou, vďaka ktorej môžete nielen zarobiť, ale i mimoriadne niekomu pomôcť. Práca so žiakmi i študentmi je však náročná a to je potrebné si uvedomiť hneď na začiatku, než sa do niečoho pustíte.

Začať môžete už umiestnením svojho inzerátu do skupiny rodičov alebo na nejaký online portál, spomenúť môžem kvalitnedoucovanie.sk, doucma.sk a domelia.sk (tu nájdete niekoľko ďalších stránok na doučovanie cez internet).

Nezabudnite špecifikovať oblasť predmetov, ktorej sa venujete, a svoju hodinovú mzdu. Dnes je možné spolupracovať i prostredníctvom sociálnych sietí – vtedy je však potrebné myslieť na kvalitné vybavenie (PC a stabilný internet), ktoré vám umožní odviesť plnohodnotnú prácu.

 

16. Administrátor internetového obchodu

V tejto oblasti sa naozaj oplatí disponovať potrebnými znalosťami už od začiatku. Pracujete s internetovými obchodmi pravidelne a viete, čo sa skrýva za ich fasádou? Množstvo e-shopov potrebuje nejakého šikovného zamestnanca, ktorý sa bude firme starať o aktualizáciu cien produktov, o nahadzovanie nových položiek produktov, vyhadzovanie neaktuálnych produktov a tiež o úpravu fotografií. To je len stručný výpis náplne práce, môže byť toho viac. Všetko závisí od dohody so zamestnávateľom.

Dnes sú internetové obchody na vzostupe, takže pravdepodobnosť, že sa vám podarí nájsť si vyhovujúcu prácu, je veľmi vysoká. Opäť máte možnosť informovať sa o otvorených pozíciách priamo na stránkach obchodu alebo využiť sociálne siete, ktoré sú plné ponúk.

O tejto téme si môžete prečítať viac tu.

 

17. Affiliate marketing

Pojem, ktorý si v súčasnom svete marketingu vyžaduje nielen stále viac pozornosti, ale získava i svoje stabilné postavenie.

V tomto prípade ide o spoluprácu medzi najrôznejšími internetovými obchodmi s affiliate partnermi, ktorí majú dopredu dohodnutú svoju odmenu (napríklad podiel z predaja alebo inú formu provízie).

Najčastejšie vnímame túto formu spolupráce medzi influencermi, blogermi či dokonca celými magazínmi a internetovými obchodmi.

Affiliate marketing predstavuje možnosť, ako získať nielen príjemný zárobok, ale aj stabilný pasívny príjem. Je to však beh na dlhé trate.

O tejto téme som na svojej stránke už popísal niekoľko článkov, preto ak vás to zaujíma, prekliknite sa tu.

 

18. Zárobok na sociálnych sieťach

Túto možnosť som naťukol už v predchádzajúcom bode a teraz sa ju pokúsim ešte viac rozvinúť. Základom, ako zarábať na sociálnych sieťach (Facebook, Instagram, Twitter a ďalšie), je vytvárať zaujímavý a autentický obsah, ktorý by ste mali pravidelne pridávať. Len vybudovaním skutočného publika vám môže plynúť zárobok zo sociálnych sieti.

Niektorí tvorcovia pristupujú k umelému zväčšeniu svojho publika (napríklad nákupom sledovateľov). Dnes však už existujú techniky, ktorými je možné tento krok odhaliť, a tým tvorca do značnej miery stráca na svojej dôveryhodnosti. Zárobok môžete získať zo spoluprác so značkami a môže byť vo forme peňažnej odmeny alebo produktov.

 

19. Blogovanie

V podstatnej miere kombinuje blogovanie zárobok na sociálnych sieťach a písanie článkov. Opäť je potrebné získať publikum, pre ktoré bude vaša tvorba zaujímavá. Ak váš blog získa dostatočný počet návštev, môžete pomýšľať na celkom pekný zárobok.

Je to však beh na dlhú trať, lebo vybudovať si veľké publikum, ktoré by navštevovalo váš blog, môže trvať mesiace až roky. Preto by vás blogovanie malo v prvom rade baviť a nerobiť to kvôli zarábaniu peňazí. 

Existuje niekoľko možností, ako speňažiť blog. Ak už nejaký máte, mrknite sa na článok – 8 tipov zarábania blogovaním

 

20. Prepisovanie zvukových nahrávok

Dnes pomerne ojedinelá, ale stále vyskytujúca sa práca, ktorá vám môže poskytnúť príjemný zárobok. V pohodlí svojho domova vytvoríte prepis kompletnej nahrávky (alebo videa), ktoré vám váš klient poskytne. Táto práca si rozhodne vyžaduje sústredenie, ale na druhej strane ju môžete vykonávať i ako študent. Dnes na ňu nie je potrebné žiadne špeciálne vybavenie, ktoré by ste za bežných okolností nemali doma. A možnosť zárobku je to rozhodne príjemná.

 

21. Grafika

Grafika je pre mnohých možnosťou, ako aspoň na chvíľu utiecť z bežného sveta a oddať sa svojim fantáziám. Ak však pravidelne získavate obdiv od svojho okolia za prepracované diela, je možno najvyšší čas posunúť svoju vášeň a záľubu na novú úroveň. Grafika je momentálne mimoriadne žiadaná vo svete online i offline. Neváhajte si prezrieť napríklad inzeráty na sociálnych sieťach (veľmi nápomocná je v tomto smere sociálna sieť LinkedIn).

Grafika sa nemusí stať len vašou stabilnou prácou – môžete vyskúšať prácu na voľnej nohe aspoň na pár hodín v týždni. Postupne budujte svoju sieť a možno vás prekvapí, ako rýchlo budete napredovať. Stačí to len vyskúšať a byť trpezlivý – začiatky sú vždy náročné.

Ak ste začínajúci grafik a hľadáte si prácu / zákazky, prípadne nejaký dlhodobý zárobok, môžete skúsiť portál nakresli.to. Mrknite sa aj na tento článok, nájdete tam pár ďalších tipov.

 

22. Programovanie

Práca vhodná predovšetkým pre študentov a pre tých, ktorí popri stálej práci hľadajú niečo pomimo. Nie nadarmo sa hovorí, že programovanie dnes vládne svetu. Je to skutočne pravda. Ak si dokážete poradiť s náročnými úlohami zo sveta počítačov, nemali by ste odkladať možnosť využiť svoje znalosti i mimo zabehnutých vôd zamestnania alebo školy. Práca na voľnej nohe v oblasti programovania vás môže posunúť vpred míľovými krokmi.

 

23. Mikropráca na doma

Vynikáte vo viacerých odvetviach a uvažujete, či by o vašu prácu mohol byť záujem? Nie je nič jednoduchšie, ako sa zaregistrovať na špecializovaných portáloch (napríklad jaspravim.sk, ktorý ponúka možnosť predávať i v Českej republike a Rakúsku), pridať inzerát s ponukou svojej práce a počkať na prvé objednávky.

Samotné portály sú rozdelené hneď na niekoľko špecializovaných častí a okrem ponuky služieb je možné prostredníctvom nich predávať i výrobky handmade, o ktorých som vás informoval vyššie. Výhodou je predovšetkým to, že si môžete nastaviť, kedy objednávky prijímať chcete a kedy nie. Rovnako máte možnosť pridávať neustále nové inzeráty.

Ak ovládate angličtinu alebo iný cudzí jazyk, vyskúšajte aj zahraničné stránky. Spomeniem pár najznámejších – Guru.com, Upwork.com alebo Fiverr.com.

 

Pár slov na záver

Príležitosti, kde by ste si mohli zarobiť prostredníctvom internetu niečo navyše, je, samozrejme, viac. Nie všetky sú však seriózne. Vyhýbať by ste sa mali predovšetkým "klikacím" systémom webových stránok, ktoré ponúkajú zárobok čítaním reklamných emailov a klikaním na reklamy. Nefungujú taktiež rôzne surfbar systémy, ktoré vás nabádajú, aby ste si stiahli do počítača software, na ktorom sa vám budú zobrazovať ponuky a vy budete za to dostávať centíky. V skutočnosti vám nič nevyplatia a ešte navyše riskujete zavírovanie počítača.

Na pozore sa treba mať aj pred rôznymi manuálnymi prácami tipu lepenie obálok, skladanie prepisovačiek alebo kompletizovanie čohokoľvek... Až 99 % takýchto ponúk je zavádzajúcich, stoja za nimi podvodníci, ktorí len od vás vylákajú peniaze za vstupné poplatky, no žiadnu prácu vám nedajú (prípadne dajú, ale produkty od vás neodkúpia, budete si ich musieť predať sami).

Ignorujte aj hazardné hry. Online ruleta či hracie automaty, to všetko sú systémy naprogramované tak, aby z vás ich prevádzkovatelia len vytiahli peniaze.

 

Hľadáte spôsoby, ako a kde zhodnotiť svoje vložené peniaze? Prečítajte si článok TOP 20 spoločností, ktoré ponúkajú možnosť investovať online z pohodlia vášho domu.

 

Máte už nejaké skúsenosti s niektorou z vyššie spomínaných možností? Ak áno, ktorá sa vám páči najviac? Napíšte do diskusie.

 

Ak sa vám tento článok páči (prípadne celý môj web), zdieľajte ho so svojimi priateľmi, určite to ocenia. Pokojne sa pridajte aj do mojich facebookových skupín a budete neustále informovaný o nových príležitostiach. Prvá skupina je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v druhej facebookovej skupine zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: 23 nápadov, ako si privyrobiť na PC z pohodlia domova

Dátum: 23.07.2021

Vložil: Johny

Titulok: Super zhrnutie

Vďaka, Juraj, za tento článok i portál. Venuješ mu kopec času.... Vidno, že je to písané veľmi poctivo a dať toľko informácií pod jednu strechu je beh na dlhú trať.
Chýba mi v článku ešte spôsob "zárobku" pre tých, ktorí majú zopár peňazí navyše - aj investovanie možno považovať za spôsob zárobku.
Nech sa ti darí!

Dátum: 22.08.2021

Vložil: Admin

Titulok: Re:Super zhrnutie

Ahoj Johny,
ďakujem. O investovaní plánujem vytvoriť samostatný článok. :-).